Her yıl 10 milyon insan açlıktan ölüyor

GTHB Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, “Dünyada her yıl 10 milyon insan açlıktan ölüyor. Buna karşın üretilen gıdanın da 3’te biri israf ediliyor” dedi.

Her yıl 10 milyon insan açlıktan ölüyor
GIDAVİTRİNİ - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu’nun (TUSAF) 10’uncu yılı dolayısıyla Antalya Belek’te Titanic Deluxe Otel’de düzenlediği “Buğday, Un ve Ekmek: Dünü, Bugünü ve Yarını" konulu uluslararası kongrenin açılışına katıldı. Ana teması “ekmek” olan kongreye, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Mesut Köse, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı İbrahim Yiğit, TUSAF Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Faik Yavuz ve Avrupa Değirmenciler Birliği (EFM) Başkanı Gary Sharkey, üniversitelerden konu uzmanları ile yerli ve yabancı 750 kişi katıldı.
 
Açılış töreninde konuşan Müsteşar Vedat Mirmahmutoğulları, dünyadaki açlığa dikkat çekti. Mirmahmutoğulları “Dünyada her yıl 10 milyon insan açlıktan ölüyor. 900 milyon insan da her gece yatağa aç giriyor. Buna karşılık 1.5 milyar insan ise aşırı besleniyor ve 500 milyon kişi obez. Diğer taraftan dünyada üretilen gıdanın 3’te biri israf ediliyor. Dünyadaki bu çelişki büyük önem arz ediyor” dedi.
 
Türkiye’nin parçalı tarım arazisi yapısına rağmen çok önemli bir tarım üreticisi ülke olduğuna vurgu yapan Müsteşar Vedat Mirmahmutoğulları, yeni yasal düzenlemeler ve arazi toplulaştırmaların tamamlanmasının ardından tarım alanında Türkiye’nin önünü kimsenin tutamayacağını ifade etti.
 
Bakanlık olarak Ar-Ge çalışmalarını desteklediklerini de ifade eden Mirmahmutoğulları, Ar-Ge yapana geliştirdiği ürünün gelirinden yüzde 50 pay verildiğini söyledi.
 
Konuşmaların ardından Müsteşar Vedat Mirmahmutoğulları, fuar alanını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 12:13

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52