Eroğlu 'Arı Dostu Bakan’ ilan edildi

Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu tarafından, Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu sektöre yaptığı katkılardan dolayı ‘Arı Dostu Bakan’ ilan edildi.

Eroğlu 'Arı Dostu Bakan’ ilan edildi
Arı ve Arıcılara yönelik çeşitli projeler üzerinde çalışmalarını sürdüren Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu tarafından, Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu sektöre yaptığı katkılardan dolayı ‘Arı Dostu Bakan’ ilan edildi. Arıcılar Birliği Yönetim Kurulu adına Başkan Zeki Altın tarafından şükran plaketi sunulan Bakan Eroğlu, arıcılığın gelişmesi için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Türkiye’nin en önemli arı ve bal üretim merkezlerinin başında Aydın ilinin geldiğini ve özellikle Güzelçamlı’daki ormanlık alanların bir firma tarafından işgal edilmesinin Sayın Bakan Veysel Eroğlu ve AK Parti Aydın Milletvekilleri’nin girişimleri sonucu önlendiğini belirten Aydın Arı Yetiştircileri Birliği Başkanı Zeki Altın, arıya ve arıcıya destek veren herkese müteşekkir olduklarını belirtti. Arıcılığın sadece bal üretimi olarak algılanmaması için de yıllardır mücadele verdiklerini belirten Birlik Başkanı Altın, tabiatın doğal dengesinin sağlanmasının yanında tarımsal faaliyetlerin sürdürülmesi için arıların ‘olmazsa olmaz’ bir koşul olduğunu belirtti.

Bu konuda Orman ve Su bakanı Veysel Eroğlu’nu Bakanlığa geldiği günden bu yanlarında gördüklerini belirten Altın,
“Arıcılarımızın her zaman yanında olan ve her türlü desteği sağlayan Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nu ‘Arı Dostu Bakan’ ilan ettik. Daha önceleri ormanlık alanlara arılarımızın konaklamasında sıkıntılarımız vardı. Ormanları, arıcılarımıza açtı. Üstelik bir genelge yayınlayarak, ormanlık alanlarda konaklama ücretini kaldırdı. Artık arıcılarımız ormanlarımızdan olabildiğince istifade ediyor. Sayın Bakanımızın direktifleri ile ülke genelinde ‘Bal Ormanları’ oluşturulmaya başlandı. İlimizde de ilk Bal Ormanı, Sarnıç köyü civarında kuruldu. 750 dönümlük bir arazi, bal ormanı olarak düzenlendi. Başka sahalarda da bal ormanları tesis etme sözünü aldık. Orman yolları kenarlarında 50’şerr metrelik sağlı sollu şeritlere arıların istifade edebileceği ağaçların dikilmesi uygulaması da yine Sayın Bakanımız döneminde başladı. Tüm arıcılarımızın malumu olan Güzelçamlı Ormanlık alanlarının bir firma tarafından işgali önlendi” diyerek Bakan Eroğlu’na teşekkür plaketi sundu. iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 10:57

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52