Zirai mücadelede yeni dönem

Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma Müdürlüğü, zirai mücadelede moleküler biyoloji tekniklerini de kullanıyor. Bu amaçla, görevli personele eğitim verildi.

Zirai mücadelede yeni dönem
Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nün (DZMAİ) tarımdaki biyoteknolojik ilerlemeleri yakından takip etmek ve uygulamaya geçirmek amacıyla hazırladığı uygulamalı moleküler biyoloji eğitim projesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirildi. Proje kapsamında, Biyans Biyolojik Ürünler Ar-Ge şirketi tarafından müdürlük laboratuvarlarında görevli 28 teknik personele, biyoakademi eğitmenlerinin gözetiminde eğitim verildi. 

Teorik ve Uygulamalı Moleküler Biyoloji Eğitimi süresince DNA izolasyonu, PCR yapılması, PCR örneklerinin klonlanması, mikropipet kullanımı, bakteri ekimi, jel elektroforezi yüklemesi, primer tasarımı teknikleri uygulamalı olarak gösterildi. Laboratuvar alt yapısı bakımından moleküler çalışmaların yapılabileceği donanıma sahip olan Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, teknik elemanların eğitiminin tamamlanmasıyla, akreditasyon için büyük bir adım atmış oldu. Kurum çalışanları, böylece yapacakları araştırma projelerini bu tekniklerle zenginleştirerek, tarımsal araştırmalarda daha etkili sonuçlar elde edebilecek. 

Eğitimin sonunda düzenlenen törende kurum müdürü Dr. Yunus Bayram tarafından eğitime katılanlara sertifikaları verildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 12:00

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52