Bu peynir tam dişinize göre!

Yaşlılıkta kemik sağlığınızı ihmal etmeyin. Kemiklerin güçlenmesini sağlayan, diğer süt ürünlerine göre kalsiyum içeriği daha fazla olan peynir, yaşlı beslenmesinde büyük önem taşıyor.

Bu peynir tam dişinize göre!


Türkiye'nin önde gelen peynir markalarından Muratbey, her yıl 18 – 24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası'nda yaşlı beslenmesinde peynirin önemine işaret eden bir açıklama yaptı. Açıklamada, protein ve kalsiyum deposu olan peynirin her damak tadına göre çeşitlerinin bulunduğu, yumuşak yapısı ve her öğünde yenebilir olması nedeniyle yaşlı beslenmesinde çok önemli bir yer tuttuğu ifade edildi. 

En iyi kalsiyum kaynakları süt ve süt ürünleridir
Bireylerin yaşlandıkça, gençlik yıllarına göre daha az enerji harcadıklarının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Kas kütlesi ve gücündeki eksilme fiziksel aktivitede de azalmalara neden oluyor. Bununla birlikte bireyin günlük harcadığı enerji ile kemik mineral yoğunluğu eksiliyor. Bu durum halk arasında kemik erimesi olarak bilinen osteoporoz ile ilişkilidir. Osteoporoz, kemiğin mineral yoğunluğunun azalıp daha zayıf ve kırılabilir hale gelmesi ile ortaya çıkan, tüm iskelet sistemini, dolayısıyla da yaşam kalitesini olumsuz etkileyen hastalıktır. Kemik sağlığının korunması ve desteklenmesi için de günlük kalsiyum ihtiyacının karşılanması gerekiyor. Günlük kalsiyum ihtiyacı ise 1.200 mili gramdır. En iyi kalsiyum kaynakları da süt ve süt ürünleridir. Peynirin ise diğer süt ürünlerine göre kalsiyum içeriği daha fazladır.”

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2016, 15:54

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52