Rusya'dan flaş meyve sebze açıklaması

Uçak krizinden sonra, Türkiye'den Rusya'ya ihraç edilen gıda ürünleriyle ilgili ortaya çıkan olumsuzluk gittikçe derinleşiyor. Rusya, yasağın kapsamı hakkında 1 ay süre verdi.

Rusya'dan flaş meyve sebze açıklaması


Rusya Federasyonu Federal Veterinerlik ve Bitki Karantina Servisi Başkanı Dankvert,"Türkiye`den tüm ürünlerin ithalatına yaptırım uygulamak zorunda kalabiliriz. Bu bir ay içinde olabilir" dedi.

Rusya Federasyonu Federal Veterinerlik ve Bitki Karantina Servisi (Rosselkhoznadzor) Başkanı Sergey Dankvert, Türkiye'den her türlü meyve ve sebze ithalatına yasak getirme olasılığını dışlamadıklarını söyledi.

'BİR AY İÇİNDE OLABİLİR'
Dankvert, "Türkiye'den tüm ürünlerin ithalatına yaptırım uygulamak zorunda kalabiliriz. Bu bir ay içinde olabilir" diye konuştu.

Geçmişte Türk yetkililerin yaşanan anlaşmazlıklarda konuyu müzakere etmek için Rusya'ya geldiklerini, ancak şimdi sadece düzeltici tedbirler alacaklarını ifade eden mektuplar gönderdiklerini belirten Dankvert, "Bu nedenle bazı yaptırımlara başladık ve gelecekteki ihlallere bağlı olarak hareket edeceğiz.
 
Eğer Türk tarafı ile temas kuramazsak veya müzakereler başarısız olur ise sadece kural ihlalinin olduğu ürünlere veya tüm ürünlere karşı yasaklamalar getirebiliriz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2016, 13:39

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52