Özel mekanda tebessüm bedava

Üsküdar Belediyesi örnek bir projeye imza atarak, Tebessüm Kahvesi'ni hizmete açtı. Down Sendromlu gençlerin hizmet vereceği mekan, "burada tebessüm bedava" sloganıyla hizmet verecek.

Özel mekanda tebessüm bedava


Gıdavitrini - Down Sendromlu gençlerin hizmet verecekleri “Tebessüm Kahvesi”, 21 Mart 2016 tarihinde düzenlenen bir törenle Üsküdar Belediyesi tarafından hizmete açıldı. Burhan Felek Köşkü bahçesinde yer alan Tebessüm Kahvesi’nde misafirler çay-kahve gibi ikramların yanı sıra ünlü aşçı Nilgün Tatlı tarafından hazırlanan özel yiyeceklerin de tadına bakma imkanına kavuşacaklar.

BURADA TEBESSÜM BEDAVA!
Şehrin koşuşturmasından, hengamesinden uzakta, tarihi dokusu olan ve yeşillik içinde bir mekanda yer alan Tebessüm Kahvesi, günün stresinden bir süreliğine uzaklaşmak, tatlı bir nefes almak isteyenler için uğrak bir yer haline gelecek. Fiyatların makul seviyelerde tutulacağı Tebessüm Kahvesi’nde müşteriler için otopark hizmeti de sunuluyor.



ÜSKÜDAR’IN SOSYAL KATILIMCILARI
Tebessüm Kahvesi'nin açılışıyla ilgili Üsküdar Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer veriliyor:
"Down Sendromlu kardeşlerimizin görev alacağı Tebessüm Kahvesi’nin asıl amacı, bu özel kardeşlerimizi sosyal bir ortam içerisinde konuşlandırmak ve iş deneyimi kazandırmak. Herhangi bir konuda deneyimleri olmamalarından dolayı sosyal hayattan da, iş dünyasından da uzakta kalan bu kardeşlerimize hem sosyalleşme imkanı tanınanacak hem de işletmecilik eğitimi verilecek. Yanlarında bulunan profesyonel ekibin tecrübelerinden istifade edecek, onlarla eşgüdümlü olacak çalışacaklar.
Haftanın her günü müşterilerine açık olacak Tebessüm Kahvesi’nde görevlendirilecek Down Sendromlu kardeşlerimiz bir süredir hijyen, servis ve kafe işletmeciliği eğitimleri almaktaydılar. Her ne kadar konu hakkında bilgi edinmiş olsalar da, Tebessüm Kahvesi’nde teşrif edecek müşterilere bilgi verilme amaçlı çeşitli broşürler de mekan içerisinde bulunacak. Müşteriler için hazırlanan broşürler içinde daha rahat iletişim kurmanın yöntemi açıklanacak. Tebessüm Kahvesi’nde görev alacak Down Sendromlu kardeşlerimiz, hem para kazanmayı öğrenecekler, hem de elde ettikleri iş deneyimleri sayesinde ileriki zamanlarda yeni iş kapılarını da aralamış olacaklar. Üsküdar Belediyesi olarak Down Sendromlu kardeşlerimize iş imkanı sağlarken asla onları işçi olarak görmüyor, onları “sosyal katılımcı” olarak zihnimizde konumlandırıyoruz."

Üsküdar Belediyesi tarafından işletilecek olan Tebessüm Kahvesi'nin adresi:
Barbaros Mahallesi Veysi Paşa Caddesi No:14 (Burhan Felek Köşkü Bahçesi)

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2016, 15:40

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52