Siyah Zeytin sloganı ne anlama geliyor?

Amerika'da bir İtalyan lokantası, siyah hakları hareketi Black Lives Matter’dan (Siyahların Hayatı Değerlidir) ilhamla kullandığı ‘Siyah Zeytinler Değerlidir’ sloganı nedeniyle tepki çekti.

Siyah Zeytin sloganı ne anlama geliyor?


ABD’nin New Mexico eyaletinde bir İtalyan lokantası, siyah hakları hareketi Black Lives Matter’dan (Siyahların Hayatı Değerlidir) ilhamla kullandığı ‘Siyah Zeytinler Değerlidir’ sloganı nedeniyle tepki çekti.

Albuquerque kentindeki Paisano’s lokantası, ilk önce ‘Black Olives Matter’ (Siyah Zeytinler Değerlidir) sloganını lokantanın tabelasına yazdı. Daha sonra slogan büyük ilgi görüp lokantaya gelen müşteri sayısı artınca yöneticiler sloganın yazılı olduğu tişört ve şapkalar bastırdı.

​Lokantanın sahibi Rick Camuglia, sloganı yeni menüleri olan siyah zeytinli ton balığını tanıtmak amacıyla kullandıklarını söyledi. Ancak slogan sosyal medyadaki bazı kullanıcıların tepkisini çekti. Bazı kullanıcılar lokantayı, siyahlara yönelik polis şiddetiyle mücadele eden Black Lives Matter hareketiyle dalga geçmekle ve siyasi bir konuya duyarsız kalmakla suladı. Camuglia ise ırkçılık gibi bir nedenleri olmadığını, tek amaçlarının lokantanın reklamını yapmak olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2016, 13:25

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52