İsmar’dan 40 milyon TL’lik değişim

Perakende sektöründe 19 yıllık geçmişe sahip olan İsmar, logosundan renklerine, reyonlarından ürün kategorilerine kadar birçok alanda değişikliğe gitti.

İsmar’dan 40 milyon TL’lik değişim

Değişim stratejisi kapsamında toplam 40 milyon TL yatırım yaptıklarını belirten İsmar Genel Müdürü Mutlu Gökdemir, 2012 sonuna kadar mağaza sayısını 60’a çıkaracaklarını, 2013’te bu sayıyı 120’ye yükselteceklerini söyledi. İstanbul, Eskişehir, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis gibi Türkiye’nin değişik bölgelerinde yer alan mağazalarıyla farklı bir yerel perakende zinciri görüntüsü sergileyen İsmar, 2012’yi değişim yılı olarak belirledi. Değişime logodan başlayan, mağaza içerisinde birçok değişikliğe giden İsmar, 2 yıllık değişim planı için 40 milyon TL’lik bir bütçe ayırdı. Öte yandan İstanbul, Eskişehir ve Gaziantep’te lojistik üssü bulunan İsmar’ın toplamda 12 bin metrekarelik bir depo alanı bulunuyor.

Yeni bir reyon: Barküteri
Her anlamda farklı bir market profili çizmeyi hedefleyen İsmar, reyonlarını da ayrı bir kimliğe büründürdü. İsmar Genel Müdürü Mutlu Gökdemir, “Klasik bakliyat reyonlarının ürünün tazeliğini kötü yönde etkilediğini fark ederek, tüketiciye her zaman taze ürün sunan Barküteri reyonunu hayata geçirdik” diye konuştu. Barküteri reyonu hakkında detaylı bilgiler paylaşan Gökdemir şunları söyledi: “Açık bakliyat ürünlerinin bidonlarda satılması çok sağlıklı sonuçlar üretmiyordu. Bidondaki ürün azaldıkça üzerine eklendiği için bidonun en altında belli bir miktar ürün kalıyordu. Bu da zamanla tüketicinin reyondan uzaklaşmasına ya da şikâyette bulunmasına sebep oluyordu. Yani kısaca açık bakliyat, paketliye göre hep daha özensiz ve kötü durumdaydı. Bu durumu tersine çevirmek gerekiyordu. Biz de yepyeni bir reyon tasarladık. Son derece pahalı bir malzeme olmasına rağmen daha sağlıklı olması için paslanmaz çelikten devir daimli bir modül olan Barküteri modüllerinde pirinç, bulgur, kuru fasulye nohut gibi tüm bakliyat ailesini daha sağlıklı olarak müşterilerimize sunabiliyoruz.” Barküteri reyonuyla açık bakliyat satışlarının 6 kat artığını dile getiren Gökdemir, “Paketli bakliyat satışları da büyük oranda artış gösterdi. Bakliyat satışlarının yanı sıra kuruyemiş satışları da 2 kat arttı” dedi.

Her şube 30 istihdam
Şu an itibarıyla 36 şubeye sahip olduklarını hatırlatan Mutlu Gökdemir, 2012’de 60 şubeye ulaşacaklarını 2013 yılında ise bu rakamı 120’ye çıkaracaklarını söyledi. Açılan her şubenin yaklaşık 30 kişiye iş imkanı sağladığını ifade eden Gökdemir, “Türkiye’nin farklı coğrafyalarına yatırım yapan bir marka olarak istihdama da ciddi bir katkı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

4’ncü lojistik üs Şanlıurfa’ya kurulacak
İstanbul, Gaziantep ve Eskişehir olmak üzere 3 bölgede lojistik üssü bulunan İsmar’ın öncelikli olarak bu üslere yakın illerde şubeleşeceği bilgisini veren Gökdemir, “Batı-Doğu ayrımı yapmadan tüm bölgelerde şube sayımızı artırmayı hedefliyoruz. Öncelikle mevcut lojistik üslerimize yakın bölgelerde şubeleşeceğiz. Ayrıca Şanlıurfa’da yeni bir lojistik üs kuracağız” diye konuştu.

İsmar’ın hedefinde yurt dışı pazarlar da var
İsmar’ın büyüme hedefinde franchaise sisteminin bulunmadığını aktaran Gökdemir, “Mevcut şubelerin hiçbiri franchaise değil. Büyüme hedefimizde böyle bir hedef yok. İsmar, öz sermeye ile büyüyen bir market zinciri” açıklamasında bulundu. İsmar’ın hedefleri arasında yurt dışı pazar hedefinin bulunduğunu da aktaran Mutlu Gökdemir “İsmar neden sınırların dışında hizmet vermesin. Dünyanın en önemli ticaret yollarından İpek ve Baharat Yolu’nu kazandıran Türklerin ticari zekasının sınırların dışında da başarılı olacağına inanıyoruz” tespitinde bulundu.

36’ncı şube Kilis’te açıldı
Yenilenme sürecinde şube açılışlarını hızlandıran İsmar, 36’ncı şubesini Kilis’te hizmete açtı. Açılışa; Kilis Valisi Yusuf Odabaş, Kilis Belediye Başkanı Av. M. Abdi Bulut, Kilis Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç ve Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Özçiloğlu, İsmar Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Akyürek ve İsmar Genel Müdürü Mutlu Gökdemir ve çok sayıda davetli katıldı. İsmar, Kilis şubesinin ardından Şanlıurfa Viranşehir şubesini açacak. Mutlu Gökdemir, 2012 yılı sonunda toplamda 31 yeni şube açılacağını mevcuttaki 29 şubenin ise yeni konsepte göre yenileceğini aktardı. İsmar, 2012 yılı içinde açacağı yeni şubelerle yaklaşık bin 100 kişiye istihdam imkânı yaratmış olacak. İsmar’ın mevcut şubelerle yılsonu toplam istihdamı 2 bin 100 kişiye çıkacak.
perakende.org

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52