Sütle ilgili önemli uyarılar

Büyüme ve gelişmede önemli rol oynayan süt ve süt ürünlerinin saklama koşullarıyla ilgili uzmanından öneriler...

Sütle ilgili önemli uyarılar

Kalsiyum ve protein deposu süt ve süt ürünleri, özellikle büyüme ve gelişmede önemli rol oynuyor. Ancak bu ürünlerin tazeliğini uzun süre koruması için hijyen ve saklama şartlarına dikkat etmek gerekiyor. İşte, bu konuda bazı tavsiyeler...

Kalsiyum ve protein deposu süt ve süt ürünleri, özellikle büyüme ve gelişmede önemli rol oynuyor. Ancak bu ürünlerin tazeliğini uzun süre koruması için hijyen ve saklama şartlarına dikkat etmek gerekiyor.

Şaklama şartlarına dikkat edilmemesi durumunda, ekşime ve bozulma kaçınılmaz oluyor. Ürünlerin üretim ve son kullanım tarihlerine muhakkak dikkat edilmeli. Buzdolabında artı 2 ila 4 derecenin, süt ve süt ürünleri için ideal sıcaklık olarak belirtiliyor.

Süte ilişkin uyarılarda bulunan Gıda Güvenliği Danışmanı Hikmet Talaş, "Süt ve süt ürünleri, paket sütler için ağzı açıldıktan sonra eğer buzdolabında uygun şartlarda muhafaza edildiği takdirde iki gün içerisinde tüketilebilir. Peynirler ise açıldıktan sonra bunu bir poşetin içine sarıp veya ambalajın içine sarıp bir jelatine sarıp dolapta sakladığımız sürece dolap koşullarında pek bir bozulma faaliyeti göstermez" dedi.

Uzmanından kaşar peyniri konusunda özel bir uyarı var.

Gıda Güvenliği Danışmanı Hikmet Talaş, bu konuda "Kesinlikle hava almaması gerekir kaşar peynirinin. Hava aldığı zaman mikrobiyolik üreme meydana gelir bu da peynirin küflenmesine sebep olur" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52