Kandil simitleri ateşle buluştu!

Ramazan'ın müjdecisi sayılan "üç aylar"ın başlangıcı İslam dünyasına ayrı bir heyecan getirirken, Türkiye'de kandil simitleri fırınlarda pişmeye başladı.

Kandil simitleri ateşle buluştu!
GIDAVİTRİNİ - İslam dünyasının özlemle beklediği günler geldi. Ramazan ayının müjdecisi olarak kabul edilen ve halk arasında "üç aylar" olarak bilinen Receb, Şaban, Ramazan iklimi Türkiye'de coşkuyla karşılanıyor. Receb ayının ilk müjdecisi olan Regaib Kandili münasebetiyle "kandil simidi" fırınlarda pişirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası tarafından geleneksel hale getirilen kandil simidi satışlarının 1 Mayıs 2014 Perşembe yapılacağı belirtildi.

Konu ile ilgili olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, “Kahramanmaraş halkı için kandillerin habercisi, dostluğun ve kardeşçe paylaşmanın diğer adı olan “Halep Kahkesi” üretimini geleneksel hale getiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası “Kandil Simidi” üretimine geçen yıl olduğu gibi bu yılda devam ediyor." denildi.

Türkiye'nin kandilini ve üç aylarını tebrik eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, "1 Mayıs 2014 Perşembeyi Cumaya bağlayan gece “REGAİB 1435” münasebetiyle “5’li Kandil Simidi” 1 Mayıs Perşembe günü 48 adet halk ekmek satış büfesinde satışa sunulacak." açıklamasını yaptı.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2014, 14:57

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52