Sandviç devine maaş şoku

2000-2013 yılları arasında gerçekleştirilen soruşturmanın ünlü sandviç markası Subway'e faturası ağır oldu. Subway'i McDonald's ve Dunkin' Donuts takip etti.

Sandviç devine maaş şoku
Fast food sektöründeki düşük maaşların yarattığı yankı sürüyor. ABD Çalışma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen soruşturmada küresel fast food markalarının bayiliğini yapan birçok restoranda asgari ücretin altında ücretle işçi çalıştırıldığı tespit edildi.

Bakanlığın soruşturmasında çalışma yasasına uygun olmayan tam 17 bin uygulamanın gerçekleştirildiği belirtilirken en çok ihlalin sandviç devi Subway restoranlarında ortaya çıktığı belirtildi. 2000-2013 yılları arasında gerçekleştirilen 1000'in üzerinde soruşturmadan Subway'e çalışanlarına tazmin etmek üzere 3.8 milyon dolarlık fatura çıktı.

Subway'in ardından işçi maaşları yasasını en çok ihlal eden McDonald's olurken üçüncü sırada ise Dunkin' Donuts yer aldı.

"BAYİLERİN KENDİ UYGULAMASI"
Konuyla ilgili Subway'den açıklama gelmezken Dunkin Donuts ve McDonald's işçi maaşlarıyla ilgili düzenlemenin tamamen franchise'ı alan restoran sahibinin sorumluluğuna girdiği belirtildi.
Öte yandan Subway'in ABD'de 26 bin satış noktası bulunuyor. Bu rakamla en geniş ağlardan birine sahip olan Subway'in maaş ihlali olarak lider çıkmasının normal olduğu da belirtiliyor. hurriyet.com.tr

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2014, 14:24

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52