Mut Kayısı Festivali başladı

Geleneksel olarak düzenlenen Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivali’nin 52.'si Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda yapılan törenle başladı.

Mut Kayısı Festivali başladı
Mersin'in Mut ilçesinde, geleneksel olarak düzenlenen Kayısı Kültür ve Sanat Festivali'nin, 52.'si Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda yapılan törenle başladı. Törene Mersin Milletvekilleri Prof. Dr. Nebi Bozkurt, Mehmet Sandır ve Ali Öz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Garnizon Komutanı Üsteğmen Evren Ekmekci, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Festivalin açılışında konuşan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, “Kayısı Kültür ve Sanat Festivalinin bu yıl 52'cisini kutluyoruz. Mut ilçesi 62 bin 734 insanın yasadığı ve ana gelir kaynağı olarak kayısı, erik, zeytin ve ikinci kademe olarak hayvancılıkla geçinen bir ilçedir. Onun için bu alanlar ve sosyal alanlarla beraber geliştireceğimiz yeni ürünlerimizi sanayileştireceğimiz alt yapılar yapmamız lazım. İlçe olarak taşını topraığnı altın yapan bir topluluğuz. Tırnaklarımızla çalışan bir ilçeyiz. Ama maalesef bu sanayi alanına yansıtılmamış” dedi.

Mut Kaymakamı Mustafa Şahin de, “Festivaller bulundukları yerlerin ekonomisine katkı sağlayan önemli ticari ve kültürel faaliyetlerdir. Bizim festivalimizde de Mut ekonomisi zirvesini yaşamakta. Mut sokak ve caddeleri dışarıdan gelen insanlarla canlanmakta, ilçemizin tanıtımında önemli katkı sağlamaktadır. İlçedeki organize sanayi çalışmalarımız son aşamasına gelmiştir, inşallah gelecek yıl yapacak olduğumuz festivale yetişir” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan'ı Burhanettin Kocamaz ise, “Resmi verilere göre 2013 yılında ilimizde 94 bin 55 ton kayısı üretilmiştir. Bu rekolte, ülkemizde üretilen kayısının yüzde 12'sini oluşturuyor. Gelinen nokta Mut'un, ülkemizin en önemli kayısı üretim merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerliyor olması bizi sevindirmektedir” dedi. Konuşmaların ardından gerçekleşen etkinlikler, renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin en ilgi çekici kısmı ise kayısı yeme yarışması oldu.

Mut Belediyesi Halkoyunları Topluluğu ve Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı da, gösterileri ile festivale renk kattı. 3 gün sürecek olan festival, sportif ve sanatsal etkinliklerle devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2014, 10:01

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52