banner50

banner52

22 Eylül 2019 Pazar

Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor

Tavuk döner hakkında ürküten açıklama

Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, bir şişin ortasında akşama kadar bekleyen tavuk dönerin renginin değişip bakteri ürettiğini belirterek 'öldürebilir' uyarısı yaptı.

banner46
24 Mart 2016 Perşembe 11:47
Tavuk döner hakkında ürküten açıklama


Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, bir şişin ortasında akşama kadar bekleyen tavuk dönerin renginin değişip bakteri ürettiğini belirterek, "Tavuğun zehirlemesi insanı ölüme götürür" uyarısında bulundu.

Maliyeti 2.5 lira, 2 liraya satıyorlar!
Osman Yardımcı, vatandaşların alım gücünün düşmesiyle 'tavuk döner' olayının ortaya çıktığını belirtti. 2 liraya tavuk döner satılmasını eleştiren Yardımcı, şöyle konuştu:
"Tavuğun göğsünün kilosu 13 lira. Bugün 100 gram tavuk döner ve üzerine de ayran verdiği zaman 1.80 TL eder. 50 kuruş da ekmek, 2.30 TL. Peki kaça satıyorlar. 2 TL'ye satıyorlar. Peki bunun 30 kuruşu nerede? Bunun tüpü var, malzemesi var, sosu var. Maliyeti 2.5 TL olan 100 gramlık döneri, 2 TL'ye veriyorlar. Ne var bunun içinde? Bunu bir araştırsınlar, tahlil yapsınlar. Vatandaşların alım gücü az, ama sağlık o kadar ucuz değil. Bu nedenle tavuk dönerlerin denetlenmesi gerekiyor. Tavuk döner diye bir şeyin olmaması lazım."

Antalya'nın ikliminin sıcak olduğunu da kaydeden Osman Yardımcı, "Tavuk döner bir şişin ortasında akşama kadar beklediği zaman rengi değişir ve bakteri üretir. Tavuk zehirlemesi insanı ölüme götürür. Et zehirlemesi ise sadece hastanelik eder. Et dönerde de yanlış yapılıyorsa ona da karşıyız" dedi.
20-25 gram et koyuyorlar!
Döner ustaları ise denetim mekanizmasının yeteri kadar işlemediğini belirtti. Döner ustası Özgür Deştioğlu, bazı tavuk dönercilerin ekmeğin içine 20-25 gram gibi miktarda döner koyduğunu belirterek, "Vatandaşa döner verirken 100-150 gramın hakkını vermiyorlar. İçine marul, domates, soğan koyuyorlar" dedi. Restoran müdürü Necip Çal ise ucuza satılan tavuk dönerin içersinde mutlaka katkı maddesi bulunduğunu belirterek, kalitenin ucuza verilemeyeceğini söyledi.

Ucuza satılan tavuk dönerde deri bulunduğunu kaydeden Necip Çal, "Vatandaşlar döner yiyecekleri işyerinin temizliğine, titizliğine dikkat ettikleri kadar, ürünün kalitesine de dikkat etmeli. Tavuk döner satanların da bildikleri, inandıkları firmalarla alışveriş yapmalarını öneriyoruz. Çünkü bir mekanın devam edebilmesi için bunlar şart. Tavuğun kilo fiyatına göre 100-150 gramlık tavuk dönerin 7-8 TL'den satılması gerekiyor" diye konuştu.

Tavuk dönerin tehlikesine karşı tüketiciler ise, "Bir gün önceden kalan dönerin üzerine çiğ döner sarıyorlar. Satılmamış ürünleri ertesi gün tekrar halka sunuyorlar. Çok uygunsuz şartlarda yiyecek ve içecek satılıyor. Karnı aç olan 1 TL'ye fırından ekmek alıp onu yesin. Hiç olmazsa sağlıklı olur, midesini rahatsız etmez, öldürmez" ifadeleriyle tepkilerini dile getiriyorlar.

banner21

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 2 yorum mevcut

    • isimsiz 2 yıl önce yorumlandı

      Allah belanizi versin

    • Sıla zenginler 2 yıl önce yorumlandı

      Günah hepsinin Allah belasını versin

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    Kırmızı et fiyatlarının artışı hangisi ile ilgilidir?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    KARİKATÜR
    SENDE YAZ
    Ziyaretçi Defteri
    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    Ziyaretçi Defteri
    ARŞİV
    banner20