Gimdes'ten helal gıda açıklaması

Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle bir açıklama yapan GİMDES, çiftçilerin GDO'lu ürün üretmemelerini istedi.

Gimdes'ten helal gıda açıklaması
GIDAVİTRİNİ - Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle bir açıklama yaparak, çiftçilerin GDO'lu ürün üretmemelerini istedi.

"Dikkat! Kamu Oyuna Bildirimizdir" başlığıyla yayınlanan açıklamada, şu ifadelere yer veriliyor:
"Çiftçilerimizin Çiftçiler Günü'nü kutluyor ve GDO'lu ürünler, cadının Pamuk Prenses'e sunduğu zehirli elma gibi uzun vadede insanları öldürebilir diyoruz. Ülkemize GDO'lu ürün ve tohum girmesini istemiyoruz. Çiftçilerimizden de GDO'suz ürünler üretmelerini bekliyoruz." 
GİMDES'ten yapılan açıklamada ayrıca Bakara Suresi 205'ci ayeti kerimede geçen, "O, dönüp gitti mi (yahut bir iş başına geçti mi) yeryüzünde ortalığı fesada vermek, ekinleri tahrip edip nesilleri bozmak için çalışır. Allah bozgunculuğu sevmez." ayeti hatırlatılarak helal beslenmenin önemine vurgu yapılıyor.

HELAL GIDA KONUSUNDA ETKİN ÇALIŞMALAR YAPIYOR
Tüketici bilincine paralel gıda üretiminde "helal" hassasiyetinin artması konusunda önemli projelere imza atan dernek, "Helal Lokma Ailede Başlar" başlığıyla yeni bir eğitim çalışması başlattı.

Konuyla ilgili olarak GİMDES tarafından yapılan açıklamada, "GİMDES’in Sosyal Proje olarak gerçekleştirdiği "Helal Lokma Ailede Başlar" Halk Eğitim Programı Mayıs ayında tekrar ediyor. Eğitim 10 Mayıs- 31 Mayıs tarihleri arasında yapılacaktır." denildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2014, 14:20

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52