Yoğurtlu lokum yok satıyor

Yoğurduyla meşhur Silifke'de, bir cezerye ustası tarafından üretilen yoğurtlu lokum, yiyenler tarafından çok beğeniliyor.

Yoğurtlu lokum yok satıyor
Mersin'in Silifke ilçesinde cezerye ustası Ali Özsu tarafından Silifke’nin meşhur yoğurdundan yapılan yoğurtlu lokum hediyelik ürün olarak satılıyor.

Özsu, yoğurtlu lokumla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Silifke’nin yoğurdu ah seni kimler doğurdu, seni doğuran ana balınan mı yoğurdu” türküsünden esinlenerek yoğurt lokumu üretmeye karar verdim. 4 yıldan beri meşhur Silifke yoğurdundan lokum üretebilmek için çalıştım, tadı yakalayabilmek için büyük uğraşlar verdim. Sonuçta yoğurt lokumu ürettiğim için çok mutluyum. İlçemize gelen yerli ve yabancı turistler, dünyaca ünlü olan meşhur Silifke yoğurdunu ülkelerine ve memleketlerine götüremiyorlardı. Ancak Silifke’de yiyebiliyorlardı, bende Silifke yoğurdundan lokum üretebilirsem belki herkes alır gönül rahatlığıyla ülkelerine ve memleketlerine götürebilir diye düşündüm. bunu başardığım için çok mutluyum.”

Şimdi yoğurtlu lokum Silifkelilerin markası oldu, herkes yoğurtlu lokum yiyor ve kentimize gelen misafirler hediyelik lokum götürüyor. Bununla birlikte gelen siparişler doğrultusunda değişik illere yoğurttan yapılmış lokum göndermeye başladık diyen Ali Özsu, yoğurtlu lokumun tarifini de verdi. Özsu, “Yoğurtlu lokumu yoğurt, nişasta ve şeker ile yapıyorum. Yaklaşık 4 saatlik bir işlemin ardından hazırladığım lokumun içine fındık koyuyorum. Dileyen herkes gönül rahatlığı ile bu lokumları tadabilir. Şekeri az, hazmı kolay olan bu lokumların çok sevileceğine inanıyorum.” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2014, 12:48

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52