Aşçılık kursları 24 Mayıs’ta başlıyor

Dünyanın önde gelen mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu, dünyaca ünlü şeflerinin eğitim vereceği Kısa Dönem Aşçılık Kursları’nı başlatıyor.

Aşçılık kursları 24 Mayıs’ta başlıyor
Dünyanın önde gelen mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu, dünyaca ünlü şeflerinin eğitim vereceği Kısa Dönem Aşçılık Kursları’nı başlatıyor. 24 Mayıs’ta başlayacak kurslar, Le Cordon Bleu’ nün Özyeğin Üniversitesi’ndeki Mükemmellik Merkezi tesislerinde gerçekleşecek.

Yöresel Fransız Mutfaklarından örneklerin işleneceği programda 2 ve 4 haftalık olmak üzere iki farklı katılım seçeneği bulunuyor. Cumartesi günleri 10:00 - 15:30 saatleri arasında Le Cordon Bleu şefleri liderliğinde gerçekleşecek kurslarda Fransız yöresel mutfakları aracılığıyla mutfak sanatının temel bilgilerini Fransız şeflerin teknikleri ile birleştiren kapsamlı bir program sunuluyor. Katılımcıların edinecekleri teorik bilgilerin ardından öğrendiklerini uygulamalı mutfaklarda tatbik edebilecekleri kurslara başvurular 20 Mayıs tarihine kadar yapılabiliyor.

Sınıfların 16 kişi ile sınırlı tutulacağı kurslara kayıt ve bilgi için [email protected] adresine e-posta gönderilebilir veya 0216 564 93 98 no’lu telefondan yetkili kişilerle görüşülebilir.

Özyeğin Üniversitesi – Le Cordon Bleu İş Birliği
2012 Temmuz ayında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nı açarken dünyanın en prestijli mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu ile işbirliği anlaşmasını da imzalayan Özyeğin Üniversitesi, öğrencilerini dünyanın en usta şefleriyle yetiştirirken, Le Cordon Bleu ile birlikte açtığı Sertifika Programları ile bu alanda kendini geliştirmek ve ilerlemek isteyenlere de yeni bir geleceğin kapılarını araladı. 

Özyeğin Üniversitesi ve Le Cordon Bleu işbirliği kapsamında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı ve Otel Yöneticiliği Lisans Programı’ndaki “mutfak sanatları” dersleri Le Cordon Bleu Master Şefleri tarafından verilirken, 20’den fazla ülkede olduğu gibi, üniversite öğrencisi olmasa da, mutfak sanatları alanındaki yetkinliğini geliştirmek ve bunu uluslararası saygı gören bir Sertifika ile taçlandırmak isteyen, ya da kariyerini değiştirmeyi hedefleyen herkes için, Ocak 2013’ten bu yana Le Cordon Bleu Sertifika Programları da mevcut. 

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2014, 11:19

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52