Bulgur dünya sofralarına açılıyor

Anadolu’nun bereketli topraklarında başak salan sarı durum buğdayından üretilen bulgur, inovasyonla dünya pazarlarına açılıyor.

Bulgur dünya sofralarına açılıyor
Birleşmiş Milletlerin 2016 yılını bakliyat yılı olarak ilan etmesi bulgur ve makarna üreticilerini harekete geçirdi. Dünyanın en kaliteli durum buğdayının üreticiliğini üstlenen Anadolu çiftçisinin taş değirmenlerde öğüterek asırlardır sofrasına baş tacı ettiği bulgur, artık bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 

İçerdiği yüksek miktarda lif ve karbonhidrat sayesinde sağlık dostu besin kaynağı olarak kabul gören bulguru, dünya mutfaklarına taşımak için son yıllarda yoğun çabalar sarf eden Gaziantepli üreticiler, kurulan tanıtım gurupları sayesinde şimdiden birçok kıtaya ulaşmayı başardı.

Gaziantep’ten, Afrika ülkelerine Amerika’ya ve hatta pirincin ana vatanı olarak bilinen Uzakdoğu’ya kadar bulgur ihracatı gerçekleştirildiğini ifade eden Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, ”Uluslararası fuarlar aracılığıyla önce bulgurumuzu o ülkelerde yaşayan insanlara tattırıp sevdiriyoruz, ardından da ihracatını gerçekleştiriyoruz. Aşçılarımızın hünerli elleriyle bu fuarlarda özel olarak hazırladığı çeşit çeşit bulgur yemekleri büyük beğeni topluyor ”dedi. Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Gurubunun (MBTG), 2014 yılının ilk 3 aylık dönemi içerisinde Rusya, Dubai ve Japonya’da düzenlenen dünyanın en önemli gıda fuarlarına katılarak geleneksel Türk lezzetlerinin tanınmasına önemli katkılar sunduğunu aktaran Altunkaya, şimdiki hedeflerinin ise bulgurda lezzet çeşitliliğini arttırmak olduğunu söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2014, 13:34

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52