Organik bal ormanları kuruluyor

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile AGAM arasında arıcılığın geliştirilmesi ve bal ormanları kurulması için işbirliği protokolü imzalandı.

Organik bal ormanları kuruluyor
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile Arıcılık Geliştirme-Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGAM) arasında arıcılığın geliştirilmesi ve bal ormanları kurulması için işbirliği protokolü imzalandı. Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun ve AGAM Müdürü Prof. Dr. Levent Aydın arasında imzalanan protokolle, Orman Bölge Müdürlüğü ve üniversite işbirliği ile ülkemizde ilk kez organik bal ormanı kurulması hedefleniyor.
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, devlet ormanı sayılan yerlerde arıcıların uyacakları usulleri düzenleyecek. Arıcılığın bilimsel temellere dayalı olarak yapılmasına AGAM ve orman idaresi tarafından destek verilecek. Bu protokol ile biyolojik çeşitliliğinin korunması, ülke ekonomisinin geliştirilmesi ve gıda güvenliğinin sağlanması açısından fevkalade önemli olan arıcılığın desteklenmesi için taraflarca yapılacak iş ve işlemler belirlenecek. Kestane ve ıhlamur ormanlarına sahip Bursa-Karacabey Boğazköy ve Bayramdere ile Yalova iline bağlı Kurtköy'de organik bal ormanı tesis edilecek. iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2014, 13:49

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52