Gazlı içeceklerden uzak durun

Gazlı içecekler için "boş kalori" diyen ve bel çevresinde yağlanmaya neden olduğunu açıklayan uzmanlar, mümkün olduğunca uzak durulmasını tavsiye ediyor.

Gazlı içeceklerden uzak durun
Ev ve işyerlerinde buzdolaplarını doldurduğunuz gazlı içecekler için uzmanlar "uzak durun" diyor. Sağlıklı beslenme uzmanları, "Gazlı içecekler boş kalori demektir. Bel çevresinde yağlanma ve kilo artışına neden olmaktadır. Bu şişeleri daha az erişebileceğiniz yerlere koyun ve mümkün oldukça ellerinizi uzak tutun" uyarısında bulunuyor.

Rengarenk kokteyllere havuz başında hayır demenin çok zor olduğunu ancak birkaç ay sonra daha büyük bir beden giysi almak zorunda kalınabileceğini anlatan uzmanlar, şunları söylüyor:
"Çoğu kokteyl şeker doludur. Sıcaklıkla birlikte kalori alımınız da artsın istemiyorsanız bardak miktarınızı sayın. Soğuk kahvelerinizde tam yağlı sütlerden daha çok buz olsun. Bazı kahvelere dondurma da eklenir, dondurmasız olanları tercih etmeye çalışın. Günde 1-2 fincandan fazla kahve tüketmeyin. Kremalı ve tam yağlı sütle hazırlanan milkshakelerden uzak durun. Susuzluğunuzu ekstra kalori almadan giderin! Yaz içeceklerinin çok fazla şeker ve yağ içerdiğini öğrenmiş olup depresyona girmemize gerek yok. Su, ev yapımı şekersiz limonatalar veya kompostolar, hindistan cevizi suyu, soğuk bitkisel çaylar imdadımıza yetişiyor."

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2014, 14:35

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52