Siirt kahve üreterek kazanacak

İçişleri Bakanlığı ve Siirt 56 Ürünleri Tanıtım Derneği iş birliğiyle 'Menengiç Kahvesi Üretiyoruz, Kazanıyoruz' projesi hayata geçirildi.

Siirt kahve üreterek kazanacak
İçişleri Bakanlığı ve Siirt 56 Ürünleri Tanıtım Derneği iş birliğiyle 'Menengiç Kahvesi Üretiyoruz, Kazanıyoruz' projesi hayata geçirildi. Proje ile menengiç bitkisinden kahve üretilecek. Siirt 56 Ürünleri Araştırma ve Geliştirme Derneği, 2014 yılında İçişleri Bakanlığı Dernekler Genel Müdürlüğüne 'Menengiç Kahvesi Üretiyoruz, Kazanıyoruz' projesini sundu.

Proje, Vali Mustafa Tutulmaz'ın katılımıyla tanıtıldı. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, menengiç bitkisinin organik tarımın altyapısını oluşturduğunu, İçişleri Bakanlığı olarak menengiç kahvesi üretim projesini desteklediklerini söyledi. Vali Tutulmaz, "Bu proje unutulmaya yüz tutmuş bir ürünü kazandıracak ve Siirt'te gelir getirici bir kaynak temin edeceğiz. Günümüzde artık organik tarımın ön planda olduğu bir anlayış hakimdir. Menengiç bitkisi de Siirt için bu organik tarımın altyapısını teşkil ediyor. Projede emeği geçenleri kutluyorum." dedi.

İlk etapta 10 istihdam Siirt 56 Ürünleri Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Vehip Emrah, ham maddesi Siirt'te bulunan menengiç kahvesi üretimi ile daha önce ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Proje kapsamında ilk etapta 10 kişilik bir ekiple üretim yapacaklarını belirten Emrah, "10 aylık bir çalışma sonucunda 10 gencimize istihdam sağlayacağız. Projenin toplam maliyeti 41 bin TL'dir. Kahvenin ham maddesi olan menengiç Siirt'te bolca bulunuyor. Bu ham maddeyi işleterek ekonomiye kazandırmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında istihdam edilecek gençlere menengiç kahvesi mesleğini öğretmeye başlayacağız. Hedefimiz Menengiç kahvesinin fabrikasını ilimizde kurup işlemektir." şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2014, 09:40

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52