4 firma daha Rusya izni çıktı

Gıda ürünleri ihtiyacını Türkiye'den gidermek isteyen Rusya, Türk gıda üreticilerine yeni fırsat kapıları açtı. Bu doğrultuda 4 firmaya daha Rusya'ya ihracat izni çıktı.

4 firma daha Rusya izni çıktı

Haber / Halim Utlu
Batı'nın ambargo kararına karşı gıda ürünleri ihtiyacını Türkiye'den gidermek isteyen Rusya, Türk gıda üreticilerine yeni fırsat kapıları açtı. Uzun zamandır yapılan görüşmeler sonucu aşama aşama Türk gıda markalarına ihracat izni çıkıyor. Bu doğrultuda 4 firmaya daha Rusya'ya ihracat izni çıktı.

Karadeniz illerinden Samsun’da faaliyet gösteren Sastaş A.Ş, Köy-Tür, Otat ve Karsüt şirketlerinin, beyaz et, süt ürünleri ve su ürünleri konusunda, Rusya Federasyonu'na ihracat yapmaları için, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yapılan uygunluk denetiminden geçmeleri üzerine, Rusya Federasyonu'na bildirilmesine karar verildi.

2015 yılı denetimleri hariç
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Samsun İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Samsun’dan Rusya Federasyonu'na beyaz et, süt ürünleri ve su ürünleri ihracatı için uygun bulunan 3 firma, Bakanlığımız aracılığı ile Rusya Federasyonu'na bildirilecek” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Rusya Federasyonunun 2015 yılı denetim hakları saklı kalmak şartı ile İl Müdürlüğümüzde resmi görevli  Veteriner  Hekimlerce, Rusya mevzuatına uygunluk denetimleri yapılan; Köy-tür, Otat, Karsüt ve Sastaş A.Ş. firmaları uygun bulunarak, bu firmalar hakkında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca Rusya Federasyonu'na gerekli garanti verilecek ve böylece ihracat yapabilmelerinin önü açılmış olacaktır."

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2014, 09:28

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52