En kaliteli ekmek buğdayın anavatanında üretilmeli

​Türkiye un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Erhan Özmen ve yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’i makamında ziyaret etti.

En kaliteli ekmek buğdayın anavatanında üretilmeli

Türkiye un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Erhan Özmen yaptığı konuşmada, ekmek tebliğinin 1 Temmuz’da yürürlüğe gireceğini söyledi. Tebliğ yürürlüğe girmeden önce Haziran ayında Ankara’da un sanayicileri, ekmek üreticileri, TMO ve Tarım Bakanlığı’nın katkıları ile bir toplantı düzenleyeceklerini ve yeni tebliğe uygun hazırlanan ekmeği kamuoyuna tanıtacaklarını belirtti. Başkan Özmen, bu kapsamda TMO ile birlikte kamu spotları hazırladıklarını da söyledi.

“Buğdayın anavatanı Anadolu; en kaliteli en güzel ekmeği burada üretmeliyiz”
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise, hazırladıkları ekmek tebliğiyle birinci önceliklerinin toplum sağlığı olduğunu söyledi. Ekmekte belirli bir kalitenin tutturulması gerektiğini belirten Bakan Eker, “Her şeyden önce burası buğdayın anavatanı olan bir ülke. Buğdayın ilk çıktığı, geliştirildiği topraklardır burası. Dolayısıyla dünyada en iyi, en kaliteli, en nefis ekmeklerin Türkiye’de üretilmesi lazım” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52