İzmir’de 2. Ulusal Süt Zirvesi tanıtıldı

20 - 21 Mayıs 2013 tarihleri arasında 2. kez İzmir’de gerçekleşecek olan Ulusal Süt Zirvesi’nin tanıtım toplantısı yapıldı.

İzmir’de 2. Ulusal Süt Zirvesi tanıtıldı

Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, Türkiye’de üretilen 15 milyon ton sütün, 1 milyon 350 bin tonunun İzmir’de üretildiğine dikkat çekti.

20 - 21 Mayıs 2013 tarihleri arasında 2. kez İzmir’de gerçekleşecek olan Ulusal Süt Zirvesi’nin tanıtım toplantısı Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Kahvaltılı toplantıya Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Girenes ve Ahmet Ali Özkan katılarak Ulusal Süt Zirvesi’nin amacını, içeriğini ve hedeflerini anlattı.
İlk defa “Sütün Başkenti İzmir’dir” sloganıyla gerçekleşen Ulusal Süt Zirvesi’ni bu yıl 2. kez düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, Türkiye’de 15 milyon tonun üzerinde süt üretildiğini, 1 milyon 350 bin ton sütün ise İzmir’de üretildiğini belirtti.
Süt sanayisi içinde bulunan tüm aktörlerin 2. Ulusal Süt Zirvesi’ne katılacağını ifade eden Güldal, 20-21 Mayıs 2013 tarihleri arasında Swissôtel Grand Efes’te gerçekleşecek zirve ile ilgili, “Birinci gün süt ile ilgili birçok konunun ele alındığı çalıştaylar olacak. 4 başlıkta çalıştay gerçekleştirilecek: ‘Çiftlik yönetimi, hayvan sağlığı ve refahı’, ‘Kaliteli süt üretimi ve işleme teknolojileri’, ‘Süt politikası ve ekonomisi’, ‘Beslenme ve tüketim’. İkinci gün ise zirvenin değerlendirilmesi yapılacak” dedi.

Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Girenes ise İzmir’in sütçülük konusunda başrolde olduğunu ifade ederek, Ulusal Süt Zirvesi kapsamında neler yapılacağını anlattı.

Sütün çok önemli bir hayat iksiri olduğunu ifade eden Girenes, bu zirvenin bir medeniyet projesi olduğunu belirterek, “Avrupa ve Amerika’da ülkemize oranla çok daha fazla süt tüketimi yapıldığını görüyoruz. Süt sektörünün layık olduğu yere gelmesi için elimizden geleni yapmalıyız” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52