ÇAYKUR’dan yabancı çaya karşı kampanya

Güneydoğu illerine yönelik tanıtım atağı başlatan ÇAYKUR, bölgede yerli çayın kullanımını artırmak için evlere ücretsiz çay dağıtıyor.

ÇAYKUR’dan yabancı çaya karşı kampanya

Özellikle Güneydoğu illerinde yabancı çaya olan ilgiyi azaltıp yerli çay tüketimini arttırmak isteyen ÇAYKUR, bölge halkına yerli çayın tanıtımını yapmak için kampanya başlattı. Kampanya çerçevesinde bölgede yaşayan vatandaşlara bedava yerli çay dağıtılmaya başlandı.

Kampanyayla ilgili konuşan Diyarbakır ÇAYKUR Bölge Koordinatörü Ferman Özkılıç "Toplam 50 bin konuta ulaşmayı ve 10 ton civarında çay dağıtımı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Hindistan ve Sri Lanka'dan gelen ve halk arasında "kaçak çay" diye adlandırılan yabancı çayların özellikle son yirmi-otuz yıllık süreç içerisinde bölgede ağırlıklı olarak tercih ediliyor olması ÇAYKUR’u harekete geçirdi. Bölgede yabancı çayların etkisini kırmak ve yerli çayın kullanımını artırmak için özel bir tanıtım çalışmasına başlandı. ÇAYKUR Genel Müdürlüğünce başlatılan ve Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nün koordinesinde yürütülen çalışmada, Diyarbakır'daki 50 bin eve 200'er gramlık çay paketleri dağıtılıyor. Bölgedeki diğer illerde de yapılacak çalışmayla etkili bir tanıtım amaçlanıyor.

Diyarbakır'da 10 ton ücretsiz çay
Diyarbakır ÇAYKUR Bölge Koordinatörü Ferman Özkılıç ise, Diyarbakır genelinde toplam 50 bin haneye ulaşmayı ve 10 ton civarında ücretsiz çay dağıtmayı hedeflediklerini kaydetti. Çay tanıtımını broşürlerle de yaptıklarını ifade eden Özkılıç, kentte 10 noktada tadım ekipleri bulundurduklarını ve bunların vatandaşlara çay ikram ettiğini söyledi.

Özkılıç, yöre halkının genelde tat almadığı şikâyetiyle kendilerine geldiğini bu nedenle de çayı demleme şekli üzerinde durduklarını anlatarak, "Bizim çayımızı normalde demledikten sonra 15 dakika bekletmemiz gerekiyor, bu husus çok önemli. Beklettiğimiz zaman tam yöre halkının damak tadına yakın bir çay ortaya çıkıyor. Evlere dağıttığımız broşürler de çay demleme şekliyle ilgili bilgi ve görseller içeriyor" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52