Vetaş'tan 75 milyon dolarlık yatırım

Daha ekonomik ve kârlı hayvancılık yapmanın çözümlerini sunan VETAŞ, 40’ıncı yılında hayvansal üretimde verimliliği artırmaya yönelik yeni projeler hayata geçiriyor.

Vetaş'tan 75 milyon dolarlık yatırım

Vetaş, ülkemizde son 30 yıl içerisinde küçükbaş hayvanlarda yaklaşık %40’lık azalmayı, VETARGE ve VETAKADEMİ projeleriyle ilk etapta yarı yarıya durduracak, sonrasında da sürekli olarak yükseltecek.
VETAŞ’ın 40’ıncı yılı için düzenlenen basın toplantısının ev sahipliğini yapan VETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Philipp Haas, Türkiye ekonomisinin büyümesi ile hayvancılık ve hayvan sağlık ürünleri pazarının gelişimi arasında kuvvetli bir ilişki bulunduğunu belirtti. Haas, “Vetaş, bugün hayvan sağlığı ilaçları sektöründe tek Türk firması olarak ilk sırada yer almaktadır. Bu sorumluluğun bilinciyle, bizim için önemi büyük olan bu yılda, 75 milyon dolarlık yatırımı içeren VETARGE ve VETAKADEMİ gibi sektöre yön verecek yeni yatırımlar yapıyoruz” dedi.
“Küçükbaş hayvanlardaki azalmayı, yeni yatırımlarımızla durduracağız” dedi.
Ülkemizde hayvan sağlığı alanında uluslararası standartlara uygun, etkin ve güvenilir ilaçların üretilmesi ve kullanıma sunulmasının ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını da belirten Philipp Haas, sözlerine şu şekilde devam etti: “Türkiye veteriner sağlık ürünleri pazarının yüzde 60’ını sığır, koyun gibi çiftlik hayvanları oluşturuyor. Ülkemizde son 30 yıl içerisinde küçükbaş hayvanlarda yaklaşık yüzde 40’lık azalma yaşandı. Bu süre zarfında, koyun sayısında toplam yüzde 37’lik düşüş yaşanırken, keçilerin sayısı ise yaklaşık yüzde 46 oranında azaldı. Biz bu geriye gidişi ilk etapta yarı yarıya durduracağız, sonrasında da Türk hayvancılığını yükselterek Dünya ile yarışır hale getireceğiz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52