Ekmek İsrafı Kampanyası sürüyor

İsrafı en aza indirmek için düzenlenen kampanyalara her gün bir yenisi ekleniyor. Kahramanmaraş ve Tekirdağ da ekmek israfına savaş açmış durumda.

Ekmek İsrafı Kampanyası sürüyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ekmek israfını önlemek için ülke çapında kampanyalar başlattı. 81 ilden o kampanyalara destek sürüyor. Tekirdağ ve Kahramanmaraş’ta da ekmek israfı ile mücadele çalışmaları başladı.

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ortak düzenlenen kampanya ile öğretmenlere ekmek israf etmeyin çağrısı yapıldı.

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, ekmek israfının önlenmesi kampanyası hakkında öğretmenlere bilgi verilerek, sınıflarda örgencilerin kampanya hakkında bilgilendirilmesi istendi.

Kahramanmaraş’ta sadece okullarda değil, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplu taşıma araçlarında, tüketim yerlerinde bilgilendirme toplantıları yapıyor.

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, “Kahramanmaraş’ta ekmek israfını önlenmesi için başlatılan çalışmalar yıl boyunca devam edecek olup, her türlü eğitim ve yayım metotlarını kullanarak Kahramanmaraş ta ekmek israfını önlemeyi hedefliyoruz” dedi.

Öğretmenlere ekmek israfını önlemek için evlerde neler yapılabileceğinin yolları anlatıldı. İsrafı önlemek için ihtiyaçtan fazla ekmek alınmamalı, ekmekler dilimle tüketilmeli, uzun süre saklama amaçlanıyorsa poşetlenerek derin dondurucuda saklanmalı ve bayat ekmekleri kullanacak yemekler yapılmalı.

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak önderliğinde de Tekirdağ’da ekmek israfını önlemek amacıyla etkinlik düzenlendi. Fırıncılar tarafından hazırlanan tam buğday ekmeği ve ekmek çeşitlerinin tanıtımı yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52