Çinliler Türk lezzetlerine hayran kaldı

Şangay-Sial Fuarı'nda Çinliler'in beğenisine sunulan, Türk ürünleri ile yapılan yemekler ve özel lezzetler büyük ilgi gördü.

Çinliler Türk lezzetlerine hayran kaldı

Makarna Bulgur Bakliyat, ve Bitkisel Yağ Tanıtım Grubu'nun  (MBTG), Şangay-Sial fuarında Çinliler'in beğenisine sunduğu Türk ürünleri ile yapılan yemekler ve özel lezzetler büyük ilgi gördü. Makarna Bulgur  Bakliyat, ve Bitkisel Yağ Tanıtım Grubu (MBTG), Çin'deki Şangay Sial fuarında Türk bakliyat ürünleri ile yapılan lezzetleri tanıttı.

MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığındaki bir heyetle Çin'de düzenlenen Şangay-Sial fuarına katılan MBTG, bulgur, mercimek,  makarna ve ayçiçek yağından yapılan farklı lezzetleri Çinli tüketicilere ve gıda firmalarına dağıtarak, ürünler ve Türk firmaları hakkında detaylı bilgi verdi. Türk ürünleriyle yapılan yemeklere ve özel lezzetlere Çinliler yoğun ilgi gösterdi.

MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, "Yapılan incelemelerde Çin'in Türkiye'nin en değerli ürünlerinden olan makarna, bulgur, mercimek, ayçiçek yağı için önemli bir pazar olduğunu gördük. Bu pazara Türk firmalarının girmesi önemli bir aşama" dedi. Japonya'da da görüldüğü üzere, bu ürünlerin Uzakdoğu ülkeleri tarafından çok beğenildiğini, ancak market raflarında bulunmayışının önemli bir eksiklik olduğunu dile getiren Tiryakioğlu, "Bu ürünleri satın almak için Çinli firmalar Türk firmaları ile irtibata geçmek istiyorlar. Fuar bu anlamda önemli bir buluşma platformu oluşturuyor" diye konuştu.

MBTG olarak tanıtım çalışmalarını 2013 yılı boyunca yoğun bir şekilde sürdüreceklerini de söyleyen Tiryakioğlu, bu çalışmaların ülke ekonomisine önemli katma değer olarak dönüş yaptığını vurguladı.
dunya.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52