Kayseri’de iki ortaokul öğrencisi,
sucuk yapımında kanserojen et
kileri olan kimyasal maddeler yerine, ceviz kabuğu toz
unu kullanarak, organik sucuk üretti.
Öğrenciler Ali
Barış Üstündağ ve Yaşar Esener, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen “Bu Benim Eserim” projesi kapsamında “Yeşil Ceviz Kabuğunun Sucuktaki Mucizesi” adlı çalışmalarını hazırladı. Öğrencilerin projeleri, bölge bilim kurulunun değerlendirmeleri sonucunda Kayseri bölge sergisinde yer alan 80 eser arasından ilk 9’a girerek,
Ankara’daki final sergisinde yarışmaya hak kazandı. Öğrenci Üstündağ, yaptığı açıklamada, projedeki amaçlarını daha organik, sağlık açısından daha güvenilir sucuklar üretmek olduğunu söyledi.
Organik yiyeceklerin son yıllarda
tüketiciler tarafından daha çok tercih edildiğini dile g
etiren Üstündağ, “Dünya nüfu
sunun giderek artması
beslenmede dengesizlik ve endüstriyel alanların giderek gelişmesi sonucu sağlıkla ilgili sorunlar da artmıştır. Günümüzde bilim ve teknolojideki büyük ilerlemelere rağmen doğal kaynakların bilinçsizce tüketimi ve karşılaşılan ekonomik güçlükler doğal kaynakların çok amaçlı kullanılmalarını zorunlu kılmıştır.” diye konuştu. Kayseri Anadolu Haber Gazetesi
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!