Ceviz kabuğunun sucuktaki mucizesi

Sucuk yapımında kanserojen etkileri olan kimyasal madde iddiası Kayserili iki gence organik sucuk ürettirdi.

Ceviz kabuğunun sucuktaki mucizesi
Kayseri’de iki ortaokul öğrencisi, sucuk yapımında kanserojen etkileri olan kimyasal maddeler yerine, ceviz kabuğu tozunu kullanarak, organik sucuk üretti.

Öğrenciler Ali Barış Üstündağ ve Yaşar Esener, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen “Bu Benim Eserim” projesi kapsamında “Yeşil Ceviz Kabuğunun Sucuktaki Mucizesi” adlı çalışmalarını hazırladı. Öğrencilerin projeleri, bölge bilim kurulunun değerlendirmeleri sonucunda Kayseri bölge sergisinde yer alan 80 eser arasından ilk 9’a girerek, Ankara’daki final sergisinde yarışmaya hak kazandı. Öğrenci Üstündağ, yaptığı açıklamada, projedeki amaçlarını daha organik, sağlık açısından daha güvenilir sucuklar üretmek olduğunu söyledi.

Organik yiyeceklerin son yıllarda tüketiciler tarafından daha çok tercih edildiğini dile getiren Üstündağ, “Dünya nüfusunun giderek artması beslenmede dengesizlik ve endüstriyel alanların giderek gelişmesi sonucu sağlıkla ilgili sorunlar da artmıştır. Günümüzde bilim ve teknolojideki büyük ilerlemelere rağmen doğal kaynakların bilinçsizce tüketimi ve karşılaşılan ekonomik güçlükler doğal kaynakların çok amaçlı kullanılmalarını zorunlu kılmıştır.” diye konuştu. Kayseri Anadolu Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2014, 15:34

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52