Çeyizlik lezzetler görücüye çıktı

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kayseri Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde ''Çeyizlik Lezzetler Yemek Yarışması'' düzenlendi.

Çeyizlik lezzetler görücüye çıktı
Kayseri Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin Uygulama Oteli lokantasında düzenlenen yarışmayı; Kayseri Vali Vekili Erdoğan Aygenç, Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ün eşi Gül Düzgün, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, davetliler, öğrenciler ve öğretmenler izledi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, ''Turizm Haftası'nda çeşitli kurum ve kuruluşlarla turizm bilincini geliştirmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, ''Bugün de Turizm Meslek Lisemizdeki öğrencilerimize, yöresel ve ülkesel yemeklerimizi yaptırarak pratiğe yönelik birer değer kazandırmak için bu etkinliği düzenledik. Bu çocuklarımız, okullarından mezun olduktan sonra ülkemizin değişik yerlerindeki turistik tesislerde istihdam edilecek. O nedenle bu aşamada bu yemekleri tanımaları ve yapmaları Türk turizmi açısından bir kazançtır çünkü yemeklerimiz de birer turizm ürünümüzdür'' dedi.

Kayseri Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Aziz Büyükkapı da yarışmada tatlılar dahil 37 yemeğin yarıştığını, jürinin değerlendirmesi sonucu dereceye girecek yemekleri yapanların ödüllendirileceğini bildirdi. Küyükkapı, ''Yarışmada ayrıca okulumuz şefleri ve meslek dersi öğretmenleri tarafından Osmanlı mutfağından 'Şehzade Düğünü' adı altında bir yemek çıkardık. Her sene pasta çıkarıyorduk. Bu sene bir değişiklik olsun istedik. Şehzade Düğünü sofrasında Osmanlı mutfağından parçalar var. Fırında yapılmış kuzu, tavuk ve keklik, iç pilavları var. Pastırmalı kuru fasulye, etli bamya var. Bunlar tamamen Kayseri'ye özgü ve mazileri Osmanlı'ya dayandığı için bu sene bu şekilde yapmayı uygun gördük'' diye konuştu.

Yarışmada jüri üyeleri yarışmacıların hazırladığı yemekleri birer birer tadarak puanlar verirken, davetliler de kendilerine ikram edilen 'Şehzade Düğünü' sofrasının birbirinden lezzetli ürünlerinin tadına baktı. Şehzade Düğünü sofrasındaki fırında pişirilip Demir Hindi şerbeti, Gilaboru suyu ve limonata ile ikram edilen kuzu, tavuk ve keklik ise büyük ilgi gördü. iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2014, 15:19

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52