Üniversitelilere Güllüoğlu serüvenini anlattı

Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı M. Nejat Güllü, İstanbul Üniversitesi İşletme Kulübü’nün düzenlediği “Marka Yönetimi’13” etkinliğine konuşmacı olarak katıldı.

Üniversitelilere Güllüoğlu serüvenini anlattı

Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı M. Nejat Güllü, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Kulübü tarafından organize edilen "Marka Yönetim’13" etkinliğine konuk konuşmacı olarak katıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlik 14 Mayıs 2013 Salı günü İşletme Fakültesi Oditoryumu’nda gerçekleştirildi. Programa katılan alanında uzman iletişimcilerin yanı sıra “Adım Marka” oturumunda gençlerle buluşan Nejat Güllü, 142 yıllık Güllüoğlu markasının hikayesini, markalaşma sürecini ve marka değerini nasıl koruduklarını anlatarak, tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.
Gençlerin başarılı marka yaratma ve yönetme konusunda, alanında uzman kişilerden bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla organize edilen etkinlikte Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı M. Nejat Güllü, her şeyden önce hedef ve vizyon sahibi olunması gerektiğini vurguladı. Güllü, “Ben bu mesleği yapmaya daha ortaokul yıllarındayken karar verdim. Küçük yaşlardan itibaren işin içinde yer alarak, mesleğimin tüm inceliklerini öğrenmeye çalıştım. Ancak tüm bu emeğin yanında eğitimimi de aksatmadım. Üniversite öğrenimimi tamamladım. Hep hedefim ve vizyonum doğrultusunda hareket ettim” dedi. Mesleğin zorluğuna rağmen yılmadan, pes etmeden çalıştığını ve hep bir adım ileri gitmek için risk alarak yola devam ettiğini belirten Güllü, gençlere vizyonlarını geniş tutmalarını, risk almalarını ve hedef odaklı hareket etmelerini önerdi.

“Rekabet kaliteyi arttırır”
“Bir işte başarılı olmak için ya o işin aşığı ya da muhtacı olmak gerekir”  diyen M. Nejat Güllü, “Biz Baklavacı Güllüoğlu olarak hem işimize aşığız, hem de ona muhtacız. Markamızın doğuşu da ilginçtir. 1871 yılında Hicaz yolunda baklavacılığı öğrenen büyük dedem vefat edince, önce eşi Güllü Hanım baklavacılık işini devam ettirmiş, ardından da çocukları. Markamızın adı bu geleneği devam ettiren Güllü Kadın’ın uşaklarından gelmektedir.  Ben de ailemde gelenek olmuş bu mesleği beşinci kuşak olarak sürdürmekten gurur duyuyorum” dedi. Oturumun son bölümünde öğrencilerin sorularını yanıtlayan Güllü, markanın Türkiye’nin birçok noktasında benzer isim ve logolarla taklit edilmesinin Güllüoğlu’na etkilerinin sorulması üzerine ise; “Geçmişte markamızın tescilini yapmak ve zaman içinde korumak için de çok uğraştım. Şimdi bazı yerlerde benzer isimlerle faaliyet gösteren baklavacılar, sadece halkın alım gücünü istismar ediyorlar. Biz bu geleneği ailece sürdürüyoruz. Güllüoğlu markası altındaki rekabet ise bize daha çok başarıyı getiriyor. Çünkü rekabet kaliteyi de beraberinde getirir. Mevcut kalite ve lezzetinizi korudukça, hep geliştirmeye odaklandıkça başarısız olma şansınız yoktur” yanıtını verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52