Yozgat'ta mantar lezzetleri yarıştı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Mantar Festivali’nde kadın yarışmacılar yaptıkları mantar yemekleriyle yarıştı.

Yozgat'ta mantar lezzetleri yarıştı

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Çiğdemli kasabasında bu yıl ilk kez düzenlenen Mantar Festivali’nde kadın yarışmacılar yaptıkları mantar yemekleriyle yarıştı.

Bu yıl ilk kez Yozgat İş Kur İl Müdürlüğü, Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Sorgun Ziraat Odası Başkanlığı ve Çiğdemli Belediye Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği Kültür Mantarı Yetiştiriciliği kursu Çiğdemli Kasabasında tamamlandı. Kursun sonunda düzenlen festivalde yetiştirilen mantarlar davetlilere tanıtıldı.

Sorgun’a bağlı Çiğdemli Kasabasında düzenlenen ‘Mantar Festivali’ne Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Bozok Üniversitesi Tarım ve Doğa Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Güçlü, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Özgür İpek, Sorgun Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Sorgun Emniyet Müdürü İbrahim Üney, kursiyerler ve belde halkı katıldı.

Törende konuşan Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, 45 gün önce açılan kursun tamamlandığını belirterek, “Kasabamızda daha önce ilk ekimi yapılan çilek, bu bölgede oldukça fazla rağbet gördü. Çileğin ardından şimdi ise mantar yetiştiriciliği konusunda bayanlarımızın çok istekli olduğunu gördük. Biz de Yozgat İş Kur Müdürlüğü, Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Sorgun Ziraat Odası Başkanlığı ile irtibata geçerek bu kursun kasabamıza açılmasını sağladık” diye konuştu.

Sorgun Ziraat Odası Mühendisi Erkan Aydın ise, yaptığı açıklamada, kültür mantarı yetiştiriciliği kursuna yaklaşık 50 kadının katıldığını ve demo şeklinde üretim yaptıklarını belirtti.

Kadın kursiyerlerden Zeynep Nazlıgül ise, kültür mantarı kursuyla beraber kendilerine bir özgüven geldiğini söyleyerek “Bu kursla beraber kırsal bölgedeki bayanların da mantar yetiştirebileceğini gösterdik. Kompostolarımızın geldiğinde yabancı yabancı bakıyorduk. Kursta aldığımız eğitimle beraber her şeyi daha öğrendik” dedi.

Konuşmaların ardından törene katılan 50 kadın kursiyere sertifikaları verildi. Ardından en güzel mantar yemeği yarışması düzenlendi. Yarışma sonunda ise dereceye giren Emine Nazlı, Mine Sungur, Melek Turhan ve Hatice Çevik’e birer çeyrek altın verildi. Tören davetlilere yapılan mantar ikramıyla son buldu.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2014, 18:39

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52