Bu müze Hatay için bir fırsat

Hatay'da Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi'ni gezen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, müzenin kent için çok hoş bir kazanım olduğunu söyledi.

Bu müze Hatay için bir fırsat

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Hatay'da Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesini gezdi. Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan ve içerisinde yüzlerce endemik bitkinin sergilendiği Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi'ni gezen Babacan, müze hakkında yetkililerinden bilgi alarak müzenin avlusunda ikram edilen karışık bitki çayının tadına baktı.

Müzenin anı defterine ziyaretiyle ilgili duygu ve düşüncelerini not eden Babacan, müzenin kent için çok hoş bir kazanım olduğunu söyledi.

Tarihi bir mekanın restore ettirilerek turizme kazandırılmasının çok anlamlı ve yararlı olduğunu ifade eden Babacan, "Hatay, bir başka özelliği olan doğal zenginliğini, bu tarihi mekanda bulmuş. Dolayısıyla buranın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum ki, Hatay'a gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, burayı görsünler. Hem tarihten hem de doğal güzelliklerden bir kesiti burada bulmak mümkün. Yüzlerce çeşit bitki ve bunların farklı amaçlarla kullanıyor olması Hatay'ın sadece kültür ve ekonomik zenginliğini  değil de aynı zamanda tabiatının zenginliğini bizlere gösteriyor" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2014, 18:45

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52