Arıcının yüzü destek ödemeleriyle güldü

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, birliklere üye arıcılara destek amacıyla yaptığı ödemeler arıcıları sevindirdi.

Arıcının yüzü destek ödemeleriyle güldü
GIDAVİTRİNİ - Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Başkanı Bahri Yılmaz, 4 Şubat'tan itibaren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından birliklere üye arıcılara 2013 yılı için planlanan destekleme ödemelerine başlandığını belirtti.

İlk defa 2003 yılında 200 üreticiyle başlanan destekleme projesi kapsamında 2013 yılı içinde toplam 36 bin arıcının desteklendiğine işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu:
"81 ilde birliğimiz üyelerine yaklaşık 43 milyon lira ödeme yapılmakta. Bu ödemeden birliklerimize üye yaklaşık 36 bin arı üreticisi yararlanmakta. Bu ödemeden en fazla pay alan iller ise Muğla ve Ordu birliklerimizdir. Destekleme ödemesinin yüzde 25'ini bu iki birliğimiz dağıtmaktadır. Ödemeler kovan başına 8 lira üzerinden yapılmakta. 2013 yılı ödemeleri de 4 Şubat'tan itibaren başlamıştır. Üyelerimizin Ziraat Bankası hesaplarına bu paralar yatmaya devam etmekte. Ödemelerin tamamının bu hafta itibarıyla bitirilmesi hedefleniyor."

Kovan başına yapılan destekleme ödemesinden arıcıların memnun kaldığını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:
"Yaklaşık 36 bin arıcımıza destekleme ödemeleri kapsamında 43 milyon lira ödeme yapılması arıcılarımız için büyük avantaj. Arıcılar olarak bizlere yaptıkları bu destekten dolayı devletimize teşekkür ediyoruz. Bu dönemde arıcının şeker ve şurup alması gerekiyor. İlkbahar arı beslemesi de yaklaştı. Arıcılarımız bu parayla büyük bir nefes alacak. Herkes için çok büyük bir avantaj oldu. Bundan dolayı çok mutluyuz."

Yılmaz, destekleme ödemesinden birliklere üye arıcıların yararlandığını, üye olmayan arıcıların destek alamadığını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2014, 18:51

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52