Yozgat'ta "Madımak Şenliği" yapıldı

İç Anadolu'nun önemli yemek bitkisi olan "madımak" adına şenlik düzenleniyor. Yozgat’ın Sorgun ilçesinde "7'nci Madımak Şenliği" gerçekleştirildi.

Yozgat'ta

İç Anadolu bölgesinin özellikle Yozgat, Sivas ile Tokat illerinde yetişen ve yemek olarak tüketilen "madımak" bitkisi dolayısıyla Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Akocak köyünde, "7'nci Madımak Şenliği" gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, etkinliğin her geçen yıl daha geniş kapsamlı düzenlendiğini ve sonraki yıllarda bunu tam bir festival havasında gerçekleştireceklerini söyledi.

Kılıç, şenliklerin, insanların birbiriyle kaynaşması, yeni nesillerin eskileri tanıması ve akrabalık, dostluk bağlarının güçlenmesi açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Akocak Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Çevik ise yöre kadınlarının madımak otunu toplayıp satarak gelir elde ettiklerini ve aile ekonomisine katkıda bulunduklarını belirtti.

Külhüyük köyünden şenlik için gelen Nuhuber Öcal da evinin önüne madımak ektiğini ve bunları satarak geçimini sağladığını ifade etti.

Etkinlikte pişirilen madımak yemekleri, davetlilere ikram edilirken, daha sonra etkinlikler kapsamında 25 kişinin katılımıyla "En Güzel Madımak Yemeği Yarışması" yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52