3 saatte bir anne sütü içirin

Uzmanlar, bebeklere 3 saatte bir anne sütü verilmesinin en ideal ölçü olduğunu açıklıyorlar.

3 saatte bir anne sütü içirin
Özel Bahar Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Irmak İpek, 0-2 ay arası dönemde öncelikle anne sütünün tercih edilmesi gerektiğini ifade etti. Anne sütünün 3 saatte bir verilmesinin en ideal ölçü olduğunu belirten Dr. İpek, bunun gerçekleştirilememesi halinde bebek her istediğinde anne sütü verilmesini önerdi.

Bebeklere birinci aydan itibaren D vitamini verilmesini isteyen İpek, anne sütünün yetersiz olması hallerinde bebek maması tavsiyesi gerektiğini kaydetti. Dr. İpek, şu bilgileri verdi: "Anne sütü bulunmuyorsa hazır mamalar ilk ay 3 saatte bir verilebilir. Bebeğin kilosu arttıkça verilen mama miktarını da artırabilirsiniz. 3–4 aylık dönemde de ilk tercih anne sütünden yana olmalıdır. 4 aydan itibaren bebeğinize verebileceğiniz ilk ek gıda meyve suyu olabilir. Ancak meyve suyunu kendiniz hazırlamalısınız, iyice sıkarak temiz bir tülbent ile süzmelisiniz. Meyve suyu 1-2 tatlı kaşığı şeklinde verilmelidir."

Bebek yediği sürece 5 aydan sonra da anne sütüne devam edilmesinin çok önemli olduğunu dile getiren Dr. İpek, hazır mamanın günde iki öğün ve mevsim meyveleri püre şeklinde verilebileceğini, sebze çorbalarının içirilebileceğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52