Reis yeni yatırımlarla büyüyor

2012 yılı sonunda bir önceki yıla göre satışlarında yüzde 22’lik bir artış yaşayan Reis, yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor.

Reis yeni yatırımlarla büyüyor

Reis ve Verim markalarıyla pirinç, bakliyat, mercimek ve bulgur gibi ambalajlı ürünler, Sarmoni ve Sarlife markalarıyla da püre ve sarımsak alanlarında faaliyet gösteren Reis Tarımsal Ürünler, geçen yıl satışlarında yüzde 22’lik artış yaşadı. Kastamonu Taşköprü’deki sarımsak işleme tesisine geçen yılın Ağustos ayında yaptığı ilave yatırımlarla kapasitesini yıllık üç bin tona çıkaran firma, 27 Mayıs'ta İstanbul Esenyurt’taki yeni yerine taşındı.

Aile şirketi olarak 1981 yılında kurulan firmanın, Reis ve Verim markalarıyla pirinç, bakliyat, mercimek ve bulgur ambalajlı ürün alanında faaliyet gösterdiğini söyleyen Reis Tarımsal Ürünler Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, Kastamonu Taşköprü ilçesinde 2000 yılında kurdukları sarımsak işleme tesisinde Sarmoni ve Sarlife markalarıyla endüstriyel üretim ve Horeca grubu için püre ile soyulmuş diş sarımsak üretimi yaptığını kaydetti.

2012 yılı sonunda bir önceki yıla göre satışlarında yüzde 22’lik bir artış yaşadıkları bilgisini veren Reis, sarımsak işleme tesislerinin yeni yerine yaptıkları ek yatırımla üretim kapasitelerinin yüzde 100 oranında artarak yıllık üç bin tona ulaştığını açıkladı. Reis, ayrıca geçen yıl çölyak hastalarının rahatlıkla tüketebileceği gluten içermeyen karabuğdayı da ürün portföylerine eklediklerini aktardı.

İstanbul Esenyurt’taki 7 bin 300 metrekare alana sahip yeni yerlerine taşındıklarını açıklayan Reis, değişen teknolojiye ve hijyen üretime uygun makine ve ekipmanları bünyelerine katarak gerçekleştirdikleri yatırımlarla, yıllık üretim kapasitelerini iki katına çıkarma amacında olduklarını söyledi. Bu yılın ilk çeyreğinde yurt içi ve yurt dışı satış noktalarına yeni noktalar ilave ederek satışta bir önceki döneme göre artış sağladıklarını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52