Girişimcilerimiz ezber bozuyor

Denizli’de alternatif ürün olarak ekilen sarımsak bölgenin yeni geçim kaynağı oldu. Sarımsak ekili alanlar 3 yılda 600 dönüme ulaştı.

Girişimcilerimiz ezber bozuyor
3 yıl önce Denizli’nin Bekilli İlçesi Kutlubey  beldesinde  alternatif ürün olarak ekimine başlanan sarımsak bölge çiftçisinin yeni geçim kaynağı oldu.  Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu iddialı. Kutlu "Bölgede yetiştirdiğimiz sarımsak, aroması ve tadıyla Kastamonu'da üretilen sarımsak ile rekabet edecek kaliteye geldi" dedi.

Kutlu yaptığı açıklamada, alternatif ürün geliştirme kapsamında Bekilli'nin Kutlubey beldesinde çiftçileri sarımsak üretimine teşvik ettiklerini belirtti. Teşvikle beldede 3 yıl içerisinde sarımsak ekili alanların arttığını ve sanayicilerin, kendilerine ürettikleri sarımsağın rekabet edecek kaliteye geldiğini ifade ettiklerini dile getiren Kutlu, bu yıl ekili alanların 600 dönüme ulaştığını bildirdi. Bir dönümde yaklaşık 500 kilogram ürün hasat edildiğini, çiftçilerin de ürünün rekoltesinden memnun olduğunu kaydeden Kutlu, bölgeye yeni bir ürün kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Kutlubey ve çevre beldelerin Türkiye'nin sarımsak ihtiyacını karşılayacak arazilere sahip olduğunu ifade eden Kutlu, buralarda 3 bin dönüm arazide sarımsak yetiştiriciliği yapılabileceğini vurguladı. Geçen yıla oranla ürünün satış fiyatının 2 katına yükseldiğini kaydeden Kutlu, sarımsağın kilogramının 2 liradan satıldığını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52