Türk Mutfağı Eskişehir'de vitrine çıktı

Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘3. Uluslararası Türk Dünyası Yemek Yarışması’nda aşçılar hünerlerini sergiledi.

Türk Mutfağı Eskişehir'de vitrine çıktı
Eskişehir’de Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘3. Uluslararası Türk Dünyası Yemek Yarışması’nda aşçılar hünerlerini sergiledi.

Odunpazarı Bölgesi’nde yapılan yarışma hakkında açıklamalarda bulunan Eskişehir Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Yılmaz Zengin, yarışmaya 400 öğrenci ve 200 profesyonel şefin katıldığını söyledi.

Yarışmanın uluslararası düzeyde ve adil olarak yapıldığını anlatan Zengin, “Yarışmaya Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Azerbaycan’dan profesyonel şeflerimiz ve milli takımlarımız var. Yarışmacılarımız kıyasıya yarışarak hünerlerini gösteriyorlar. Uluslararası yapılan yarışmalarda en önemli husus adalettir. Yarışmamızda dereceye girenler ‘Uluslararası jüri belgesi’ olan jürilerimiz tarafından belirleniyor. Organizasyonda üniversitelerimizdeki akademisyenler de gözlemci jüri olarak görev yapmaktadırlar. Burada şeffaf olarak değerlendirmeler yapılıyor” dedi.

Zengin, yarışma kapsamında, buz şovları, sebze oymacılığı, maket pastalar gibi aktivitelerin de yapıldığını kaydetti.
iha.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52