Tunceli Doğal Kır Çiçeği Balı tanıtıldı

Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Tunceli Doğal Kır Çiçeği Balı’nın basına tanıtım etkinliği Pülümür’de yapıldı.

Tunceli Doğal Kır Çiçeği Balı tanıtıldı
GIDAVİTRİNİ- Tunceli Doğal Kır Çiçeği Balı’nın basına tanıtım etkinliği Pülümür’de yapıldı. Etkinliğe Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, İl Müdürü Orhan Kaya, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İlçe Kaymakamı, Köy Muhtarları, bal üreticileri ve vatandaşlar katıldı.



Coğrafi yapısı ve zengin bitki florasının Tunceli balının kalitesi ve aroması üzerinde etkili olduğunu ve üreticilerin organik arıcılığa geçişinde büyük avantaj sağladığını söyleyen İl Müdürü Kaya, “2012 yılında ilimiz genelinde 754 ton bal üretilmiştir. Sadece Pülümür ilçemizde ise Birliğe kayıtlı 170 üreticimizle 18.000 arılı kovan ile bu yıl 290 ton bal üretilmiştir” dedi.



Kaya Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında hazırlanan “Organik Arıcılık projemiz” ile üye 39 üretici ile birlikte organik arıcılık eğitimi ve çalışmaları yapılacağını söyledi.



Vali Güner de etkinlikte “gram altın değerinde olan balımız Anzer balıyla ve dünya ballarıyla yarışacak kalitedir. Tanıtımının yapılarak satışını sağlamalıyız. Pazarlama konusunda markalaşır ve birlik kurarsanız devlet olarak her türlü desteği sağlarım.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52