Şok’un yüzde 10’u Templeton’un oldu

Ülker geçtiğimiz hafta önemli bir satış operasyonuna imza attı. Ülker'in patronu Murat Ülker operasyonun perde arkasını Hürriyet'ten Vahap Munyar'a anlattı.

Şok’un yüzde 10’u Templeton’un oldu
Yıldız Holding, geçtiğimiz hafta Ülker’in yüzde 20, Godiva’nın yüzde 4.3 ve Şok’un yüzde 10 hissesini yaklaşık 510 milyon dolara sattı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, “Bu parayla önümüze bir Godiva daha çıkarsa onu da almak isteriz” dedi.

Şok’un yüzde 10’u Templeton’un oldu
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, “Bir kenara koyduk” dediği kaynağın 67 milyon liralık kısmını Şok hissesi satışından sağladıklarını vurguladı: "Şok Marketler A.Ş.’nin yüzde 10 hissesini Templeton Straregic Emerging Fund’a sattık. İşlem 67 milyon liraya gerçekleşti."
Şok’a Ağustos 2011’deki alımdan beri 440 milyon lira özsermaye koyduklarını kaydetti: "Yaptığımız satış, Şok’un özsermaye değerinin yüzde 50’den fazla arttığını bize gösterdi."
Şok’a daha önce de Turkish Private Equity Opportunities’in yatırım yaptığını anımsattı. Templeton, Şok’a yatırım yapan ikinci özel sermaye fonu oldu.

Godiva’nın yüzde 4.3’ünü Dallah Albaraka’ya sattı
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Suudi Arabistan’daki Godiva temsilciliğini yürüten şirkette Dallah Albaraka Grubu’yla yüzde 50’şer hissedar olduklarını belirtti: "Cidde’deki bisküvi-çikolatalı ürünler fabrikamızı da oradaki arkadaşlar yönetiyor. Bir süredir bizden hisse almak istiyorlardı. Biz de Godiva’nın sahibi olan Yeni Çikolata’nın yüzde 4.3’ünü orada ortaklığımız bulunan franchiserimize sattık. Bu, 50 milyon dolarlık bir satış oldu."
Bu satışla Godiva’nın piyasa değerinin 1 milyar 150 milyon dolar şeklinde tescillendiğini vurguladı: "Biz Godiva’yı 2008 yılında 850 milyon dolara almıştık. Yaptığımız işlem, geçen sürede Godiva’nın değerini dolar bazında yüzde 35 artırdığımızı gösteriyor."
Vahap Munyar - hurriyet.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52