Ahlat salçası dünya pazarına açılıyor

Hibe desteğiyle Ahlat’ta salça fabrikası kuruldu. Fabrikada üretilen salçalar yurt dışına ihraç edilecek.

Ahlat salçası dünya pazarına açılıyor
GIDAVİTRİNİ - Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan alınan yüzde 50 hibe desteğiyle Ahlat’ta salça fabrikası kuruldu. Fabrikada üretilen salçalar yurt dışına ihraç edilecek.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından aldığı yüzde 50 hibe destekle Bitlis’in Ahlat ilçesinde salça fabrikası kuran işadamı Cemil Canyürekli, "Kapasite Artırım Projesi"nden yararlanarak fabrikanın kapasitesini artırdı.
Daha önce Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine salça pazarlayan Canyürekli, bu yıl başta Irak olmak üzere birçok ülkeye Ahlat salçasını ihraç edecek.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kapasite Artırım Projesi'nden yararlanarak fabrikasının kapasitesini arttırdığını ifade eden Canyürekli, şöyle konuştu:
"İlk yıllarda yıllık 200 ton civarında salça üretiyorduk. Fabrikamızın kapasitesini artırdık. Bu yıl 400 ile 500 ton arasında üretim yapmayı hedefliyoruz. İhracat için çalışmalarımızı tamamladık. Çok yakın zamanda Irak başta olmak üzere birçok ülkeye Ahlat salçasını ihraç edeceğiz. Burada ilk olarak sözleşme yaptığımız çiftçilere salçalık domates tohumu veriyoruz."
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz ise, yörede domates üretiminde büyük artış yaşandığını söyledi. 
Bülent Korkmaz, bölge çiftçisinin sözleşmeli modelle salça fabrikası için domates üretimi yaptığını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52