Tekirdağ kirazı görücüye çıktı

Ünü Türkiye sınırlarını aşan Tekirdağ kirazı, 50. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festival’i öncesi tezgâhlardaki yerini aldı.

Tekirdağ kirazı görücüye çıktı
Yarım asırdır adına düzenlenen festivallerle uluslararası üne kavuşan Tekirdağ kirazı, 50. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festival’i öncesi tezgâhlardaki yerini aldı.

Tekirdağ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cevdet Soyak yaptığı açıklamada, kirazın Tekirdağ'ın önemli simgelerinden olduğunu, adına 50 yıldır festival düzenlendiğini anımsattı.

Tekirdağ'da kiraz üretimi için İl Özel İdaresi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kaynaklarından kiraz bahçeleri tesis ettiklerini belirten Soyak, kentte yaklaşık 2 bin 600 dekar civarında kiraz bahçesi bulunduğunu ifade etti.

Bu bahçelerde geçtiğimiz yıllarda rehabilitasyon çalışmaları yaptıklarını aktaran Soyak, hastalık etmenlerini ortadan kaldırmak için mücadele ettiklerini belirtti.

Tekirdağlıların kirazla ilgili etkinlikleri sevdiğini, kendilerinin de geçtiğimiz 10 yıl içerisinde kirazla ilgili çalışmalar yaptıklarını aktaran Soyak, festivalin bu yıl da çok renkli geçeceğini dile getirdi.

Soyak, bu yıl yapılacak festivalde en iyi kiraz yetiştiricisi, en iyi kiraz ve en iyi kiraz bahçesi seçmek üzere değerlendirmelerde bulunduklarını da sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2014, 13:30

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52