Gıda dünyası bu konferansta buluştu

Bu yıl 2.si düzenlenen Gıda Konferansı, İstanbul'da geniş bir katılım ile gerçekleşti. Konferans, gıda sektörünü bir araya getirdi.

Gıda dünyası bu konferansta buluştu
GIDAVİTRİNİ - 2. Gıda Konferansı, 22 Nisan 2014 Salı tarihinde Marriott Hotel Asia’da geniş bir katılım ile gerçekleşti. Gıda sektörünün fikir lideri, seçkin katılımcıları ve duayenleri Gıda Konferansında bir araya geldi. 

Eventuum Organizasyon tarafından 2. kez gerçekleştirilen Gıda Konferansının açılış konuşması İSTİB Başkanı Ali Kopuz tarafından yapıldı. Konferansta uluslararası arenada fikir sahibi konuşmacılar izlenimlerini ve fikirlerini paylaşarak katılımcılara engin bir vizyon kazandırdı. 150’ün üzerinde firmanın katılımcı olduğu konferansta sektör duayenleri, tüm zamanların samimi açıklamalarıyla birlikte “think-tank” yaptı. 

Gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalar, “Gıda Konferansı” ile ticari faaliyetlerine vizyon katacakları noktaları sektörün uzmanlarından öğrendi,  tarafsız bilgilendirme ve networking imkânı elde etti. Gıda Konferansı profesyoneller için B2B fırsatı yarattı, katılımcılarını nitelikli hedef kitlesi ile bir araya getirdi.
Konferans Gündemi Geleceğe Yol Haritası Çizdi
Gıda sektöründeki mevcut durum ve beklentilerin değerlendirildiği konferansta geleceğe yol haritaları çizildi. “Gıda Sektörüne Genel Bakış,  İnovasyon,  Ar-Ge ve Katma Değer Yaratma Gerekliliği”, “İklim Değişiklikleri, Tarım-Hayvancılık ve Deniz Ürünleri Üzerindeki Gelecekteki Tehditler, Öngörüler”, “Yenilikçi, Güvenli ve Katmadeğerli Gıda Üretim ve Pazarlama Stratejileri”, “Türkiye’de Gıda Güvenliği, Tüketici Eğilimleri ve Mevzuat Yaklaşımı”, “Coğrafi İşaretleme, Orijin Tespiti, Önemi ve Farkındalığı”, “Ulusal Gıda Politikalarımızın Yakın Geçmişi ve Gelecek Perspektifi”, “İkram Kuruluşlarında Gıda Güvenliği”, “Gıda Sanayisinin Bugünü ve Yarını”, “Yeni Ürünlerin Rekabetçi Pazarda Yer Alma, Güven Sağlama ve Markalaşma Süreci “ ve “Özel Markalı Ürünler (Private Label) ve Strateji ve Yönetimi” konulu oturumlar yer aldı.
Fikir Lideri Seçkin Konuşmacılar Geleceğe Yol Haritaları Çizdi
Konferansın seçkin konuşmacıları arasında; İTÜ Kimya Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu, Okan Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Nezih Müftügil, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cahit Çetin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Nazif Koca, YESİDEF Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kuru, Rella Gıda Türkiye Müdürü Hasan Aydos, PLAT Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özdemir yer aldı. 

Eventuum Organizasyon Genel Müdürü Pınar Kopuz, organizasyonun oldukça başarılı geçtiğini ve ciddi başarı elde ettiklerini belirti. Kopuz, Türkiye’de B2B (business-to-business) konseptinde gerçekleştirilecek tek büyük organizasyon olan Gıda Konferansı sayesinde katılımcıların ticari faaliyetlerine vizyon kattıklarını belirtti.  

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 15:12

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52