Bir toplu balık ölüm vakası daha

Karamanlı İçme Suyu Barajı'ndaki toplu balık ölümleri ilçede yaşayanları tedirgin etti. Ölümlerin oksijen yetersizliğine bağlı olduğu açıklandı.

Bir toplu balık ölüm vakası daha
Burdur'un Karamanlı ilçesindeki sulama barajında yaşanan balık ölümleri hakkında açıklama yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Karamanlı İlçe Müdürü Ali Gündüz, ilçedeki sulama barajında görülen toplu balık ölümlerinin, dış parazitlere ve oksijen yetersizliğine bağlı olduğunun tespit edildiğini kaydetti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Karamanlı İlçe Müdürü Ali Gündüz, ilçedeki sulama barajında görülen toplu balık ölümleriyle ilgili, "Ölümlerin dış parazitlere ve oksijen yetersizliğine bağlı olduğu tespit edildi" dedi.

Gündüz, bir süre önce sulama barajında toplu balık ölümleri görülmesi üzerine çalışma başlattıklarını hatırlatarak, sudan alınan numuneleri laboratuvara gönderdiklerini ve tahlil sonuçlarını aldıklarını söyledi. Gündüz, baraj suyunda herhangi bir kimyasal karışım, zehir ya da atık maddeye rastlanılmadığını belirtti.

Tahlil sonuçlarına göre sulama barajında hafif bir kirlenmenin görüldüğünü ifade eden Gündüz, barajdaki "Çin sazanı" denilen balık ölümlerinin kirlenmeden kaynaklanmadığını söyledi.

Balıklardan alınan numunelerde dış parazitlere ve oksijen yetersizliğine bağlı olarak solungaçlarda kızarıklık ve şişliğe rastlandığını anlatan Gündüz, “Sonuç itibarıyla Karamanlı Barajı’nda herhangi bir kimyasal atık tehlikesi söz konusu değil. Sadece Çin sazanı denilen balıklarda görülen dış parazit rahatsızlığı saptandı. Toplu ölümlerin bu dış parazitlere ve oksijen yetersizliğine bağlı olduğu tespit edildi" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2014, 11:24

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52