Barilla’dan UNICEF’e destek

Barilla Gıda, çalışanlarının topladığı bağış ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın UNICEF’in teknik desteği ve Avrupa Birliği’nin finansal katkısı ile hayata geçirdiği “Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi” projesine destek veriyor.

Barilla’dan UNICEF’e destek
Gıdavitrini - Türkiye’de lider makarna üreticisi Barilla Gıda, dezavantajlı çocukların ve ailelerinin çocuk gündüz bakım ve okul öncesi eğitim programlarına kaydolma ve devam etme oranlarının arttırılmasının sağlanması amacıyla yürütülen UNICEF’in “Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi” projesine destek oluyor. Barilla Gıda çalışanlarının topladığı bağış, 2 Mart 2012 Cuma günü saat 11.00’de Ankara Bilkent Otel’de gerçekleştirilen törenle Barilla Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Güneş Karababa tarafından UNICEF Türkiye Milli Komitesi Başkanı Prof. Talât Halman’a sunuldu. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın UNICEF’in teknik desteği ve Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile hayata geçireceği “Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi” projesi, binlerce çocuğa fırsat eşitliği sağlamayı ve Türkiye’nin geleceğine sağlam bireyler yetiştirilmesini hedefliyor. Adana, Ankara, Ağrı, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, İzmir, Mersin, Şanlıurfa, Van illerinde gerçekleştirilen proje, özellikle dezavantajlı konumdaki çocukların okul öncesi eğitimden yararlanmasını sağlayarak, yoksulluğun kuşaktan kuşağa aktarılmasını önleme yolunda önemli bir adım atılmasını sağlamayı amaçlıyor.

KATKI İÇİN KAMPANYA

Barilla olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirten Barilla Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Güneş Karababa şunları söyledi: “Kurumsal olarak her yıl düzenlediğimiz yıl sonu toplantılarında şirketimizin değerlerine odaklanıyor ve bu çerçevede faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinden birisini toplantımıza davet ederek, çalışanlar olarak kendilerine destek veriyoruz. Bu yıl ki konuğumuz, çocuklarımızın eğitim sorunlarına çözümler geliştirmek amacıyla uzun süredir çok önemli çalışmalar yürüten UNICEF Türkiye Milli Komitesi’ydi. Biz, 410 kişilik Barilla Türkiye ekibi olarak UNICEF Türkiye Milli Komitesi’nin bu çalışmalarına katkıda bulunabilmek amacıyla bir kampanya düzenledik. Ortak kurumsal değerler etrafında bütünleşmiş çalışanlarımızın bireysel katkılarıyla oluşan bu bağışın, çocuklarımızın ve dolayısıyla ülkemizin aydınlık geleceği yolunda Barilla Türkiye ekibinin kararlı ve sorumlu yaklaşımının bir göstergesi olduğunu düşünüyoruz.”

GELECEĞE YAPILAN GÜÇLÜ BİR YATIRIM

Törene UNICEF Türkiye Resmi Temsilcisi Dr. Ayman Abulaban da katıldı. Abulaban törende yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “UNICEF Türkiye Temsilcisi olarak, UNICEF'in okul öncesi eğitim çalışmalarına değerli katkıları için Barilla’ya teşekkür etmek istiyorum. Okul öncesi eğitim, sadece öğretimden ibaret değildir, aynı zamanda ülkenin geleceğine yapılan güçlü bir yatırımdır. Okul öncesi eğitim dezavantajlı, savunmasız çocuklara ve ailelerine hizmet verdiği gibi aynı zamanda çok güçlü bir sermaye bileşenine de sahiptir. Özel sektörün, merkezi hükümetin desteklerini görmek bizim için büyük bir mutluluk. Bu, Türk toplumunun okul öncesi eğitime ne denli önem verdiği ve kendi sorumluluğu olarak gördüğünü bizlere gösterdi. Bu vesileyle, Türkiye'de okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi katkıları için Barilla’ya bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.”

ÇOCUKLAR İÇİN HERŞEYİ İSTİYORUZ

Törende bir konuşma yapan UNICEF Türkiye Milli Komitesi Başkanı Prof. Talât Halman ise şunları söyledi: “Eğer benden çok sayıda çocuğun durumunu iyileştirecek tek bir bileşen seçmem istenseydi buna yanıt veremezdim; çünkü çocuklar için kimi şeyleri değil her şeyi istiyoruz. Çocukların mutlu ve her yönden gelişmiş yetişkinler olabilmeleri için gerekli bütün imkanları kendilerine tanıyacak, sağlık, eğitim ve psiko–sosyal destek gibi alanları kapsayacak entegre bir programa gerek var. Bütün bileşenler bir arada olmalıdır; bunlar ayrılamaz. UNICEF Türkiye Milli Komitesi olarak tüm bu sorunları çözmek için çaba gösterirken çalışmalarımızı gönüllülerimizle ve toplanan bağışlarla sürdürüyoruz. Bu nedenle kurumların faaliyetlerimize inanmaları ve faaliyetlerimizi desteklemeleri büyük önem taşıyor. Bağışçılarımızdan aldığımız güçle UNICEF olarak Türkiye’de eğitime önemli katkılar sağladığımıza inanıyorum. Barilla’nın düzenlediği kampanya ile ‘Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi’ projesini destekliyor olması bizim için büyük önem taşıyor. Umarım Barilla çalışanlarının verdiği bu anlamlı destek pek çok firmamız için bir örnek teşkil eder ve çocuklarımızın sorunlarını aşmada çok daha büyük aşamalar kaydetmeyi başarırız”.

Törende hazır bulunan UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ülkemizin geleceği çocuklar. Çocuklarımızın önündeki en önemli engellerden biri de eğitim. Bugün binlerce çocuğumuz hak ettikleri ve ihtiyaç duydukları eğitimi alamıyorlar. ‘Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi’ projesi de işte bu anlamda büyük önem taşıyor. Barilla gibi şirketlerin katkıları projenin çok daha geniş kitlelere ulaşmasını, büyük başarılar elde etmesini sağlıyor olacak. Barilla’ya ve tüm çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür ediyor, bunun diğer kuruluşlara da örnek olmasını diliyorum”.

 

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, UNİCEF, Barilla, Müjdat Gezen, Dr. Ayman Abulaban, Prof. Talât Halman, Makarna

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52