Çiğ süt 150 kat daha tehlikeli!

ABD’nin en büyük sağlık otoritesi olan ABD Sağlık Bakanlığı’na bağlı Hastalıkları Önleme Merkezi (CDC) tarafından yapılan 13 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı.

Çiğ süt 150 kat daha tehlikeli!
Araştırma, çiğ sütten kaynaklanan salgınların, pastörize sütten kaynaklananlara göre 150 kat daha fazla olduğunu ortaya koydu. ABD genelinde pastörize edilmemiş süt satan çiftçilere verilen cezaların ardından yapılan itirazlar dolayısıyla başlatılan araştırmada,içindeki bakteriler nedeni ile çiğ sütün pastörize süte oranla 150 kat daha fazla salgın hastalığa neden olduğu sonucuna ulaşıldı. Çalışmada ayrıca, çiğ sütün yoğun olarak satıldığı eyaletlerde süt ürünleriyle ortaya çıkan hastalıkların 2 kattan daha fazla yaygın olduğu bildirildi.

CDC’nin çevresel ve gıda kaynaklı hastalıklardan sorumlu departmanının başında bulunan Dr. Robert Tauxe, “Çiğ süt satışını kısıtlamak salgın hastalıkların yayılmasını önlemekte büyük öneme sahip.” açıklamasında bulundu. Çiğ süt üreticileri, sütü ısıtarak içindeki bakterileri öldürme işlemi olan pastörizasyonun sütün faydasını azalttığını savunuyor. Ancak ABD’deki iki büyük sağlık otoritesi olan CDC ve Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) buna karşı çıkıyor.

 

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Süt, CDC, FDA, Amerika, Dr. Robert Tauxe

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52