Yenilebilir ambalaj dönemi başlıyor!

ABD’li bilim adamları plastik ambalajlara ihtiyacı ortadan kaldırabilecek bir gıda ambalajlama teknolojisi geliştirdi.

Yenilebilir ambalaj dönemi başlıyor!
Harvard Üniversitesi'nde biyomedikal mühendisi olan Proje Direktörü Profesör David Edwards, FoodProductionDaily.com'a yaptığı açıklamada, yeni ambalajın 12 ay içinde piyasaya çıkarılmasının planlandığını belirtti. WikiCells adı verilen yeni yenilebilir ambalaj teknolojisi, gıdaların plastik kaplara ihtiyaç olmadan taşınmasına ve yenmesine olanak sağlıyor. Şu ana kadar geliştirilen ambalajlar arasında ıspanak zarında çorba, limon zarında limon suyu ve kiraz zarında erimiş çikolata yer alıyor. Proje Direktörü Profesör David Edwards, Harvard Üniversitesi'den bir ekibin geliştirdiği teknolojinin mantığının, içeriğinin koruyucu bir dış tabaka tarafından korunan portakal ve elma gibi doğadaki gıdalara dayandığını belirtti.

Bu teknolojiyle geliştirilen ambalajlarda da gıda ve içecekler doğal bileşenlerden elde edilen yenilebilir zarlar içine yerleştirilerek tüketmeden önce yıkanabilecek ya da soyulabilecek bir kabuk oluşturuluyor. Bu ambalajların her türlü gıda ve içecek ürünü için kullanılabildiği belirtiliyor. Edwards yeni ambalaj teknolojisinin orta ve uzun vadede bozulmadan kalmasıyla ilgili çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

 

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Ambalaj, David Edwards, Harvard

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52