Seyidoğlu’ndan 'stevia'lı baklavalar

Tatlıdan vazgeçemeyen ama hafif olsun diyenler için stevia bitkisinin mucizesinden yararlanan Seyidoğlu, yeni lezzetlerini tüketicinin beğenisine sundu.

 Seyidoğlu’ndan 'stevia'lı baklavalar


Geleneksel tatları geçmişten günümüze taşıyan Seyidoğlu, yepyeni bir tat ile tüketicisinin karşısına çıkıyor. Seyidoğlu, içerisinde Stevia bitkisinin bulunduğu ve glisemik indeksi %40 azaltılmış, şekersiz baklavalarıyla diyabet hastaları ve diyet yapanların yanında oluyor.

Yarım asrı aşkın süredir baklava denince ilk akla gelen isimlerden Seyidoğlu, bu kez glisemik indeksi %40 azaltılmış şekersiz baklavalarıyla diyabet hastaları ve diyet yapanların yanında oluyor.

Tatlıdan vazgeçemeyen ama hafif olsun diyenler için Stevia bitkisinin mucizesinden yararlanan Seyidoğlu, normal baklavalara göre %35 daha az kaloriyle üretilmiş baklavalarının lif oranı yüksek olması sebebiyle de sindirim sisteminde çok hızlı bir şekilde fermante olabiliyor. 

Tip1 ve Tip2 hastalarının da doktor kontrolünde rahatlıkla yiyebileceği baklavalar vücuttu yararlı metabolitlerin oluşmasına da yardımcı olmasıyla dikkat çekiyor.  Ayrıca %100 saf tereyağı kullanarak hayat bulan baklavalarda Stevia bitkisi suyu şerbet gibi baklavaya dökülerek tatlandırılıyor.  


Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2016, 10:35

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52