Otelcilerden 'bizi denetleyin' çağrısı

GETOB Başkanı İlhan Açıkgöz, Muğla Valiliği'ne başvurarak, turizm sektöründe hizmet veren işletmelerin mutfak ve gıda hizmetlerinin denetlenmesini talep etti.

Otelcilerden 'bizi denetleyin' çağrısı
Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz, Muğla Valiliği'ne başvurarak, turizm sektöründe hizmet veren işletmelerin kaçak ve sahte içki ile standart dışı, bozuk gıda konusunda denetlenmesini istediklerini bildirdi. İlhan Açıkgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, denetimler yapılması için birlik olarak Valiliğe resmi yazıyla başvurduklarını söyledi. Açıkgöz, yaptıkları başvuruda, sahte ve kaçak içkinin yanı sıra standartlara uygun olmayan ve bozuk gıdalar konusunda üyelerinin restoran, disko, kafe, bar ve büfeleri ile buralara gıda maddesi ve içecek sağlayan tedarikçilerin denetlenmesini istediklerini kaydetti.
İnsan hayatı ve sağlığının maddi hiçbir değerle kıyaslanamayacağını ifade eden başkan Açıkgöz, ''Hiç kimsenin para kazanma hırsıyla insan hayatını ve sağlığını riske etmeye hakkı yok. Bu kendi vatandaşımız için de geçerli turistler için de. Üstelik ülkemizde misafir olarak bulunan bir kişinin sahte içki, bozuk gıda gibi nedenlerle sağlığının bozulması veya hayatını kaybetmesi aynı zamanda ülke imajını da olumsuz etkilemektedir'' dedi.
Bir turisti getirmenin bile maliyetinin çok yüksek olduğuna dikkati çeken Açıkgöz, özellikle gıda konusunda yaşanan olumsuzlukların, emeğin boşa gitmesine neden olduğunu dile getirdi.
Açıkgöz, sahte ve kaçak içkinin ülkeye vergi kaybı, dolayısıyla da ülke ekonomisine olumsuz yansımalarının olduğunu belirtti.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Çikolata, İhracat, Çay, Kahve

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52