Dünya Sağlık Örgütü'nden ‘glikoz’ uyarısı!

Dünya Sağlık Örgütü’nun hazırladığı raporda bazı başlıklar ön plana çıktı. Özellikle yüksek glikoza bağlı diyabet hastalıklarına dikkat çekiliyor…

Dünya Sağlık Örgütü'nden ‘glikoz’ uyarısı!

Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerinin ortaya çıkardığı çarpıcı sonuçlara göre artık yüksek tansiyon ve yüksek glikoz seviyeleri küresel bir problem. Dünya Sağlık Örgütü tarafından hazırlanan raporda ilk kez, kalp damar hastalıkları ve diyabet açısından önemli risk faktörleri arasında yer alan tansiyon ve glikoz seviyelerine ilişkin bilgilere de yer verildi.

Rapor, dünya nüfusunun yaşları 25 ve üzerinde olan kesiminin dörtte birinin yüksek tansiyon, neredeyse onda birininse kaygı verici düzeyde glikoz seviyeleri sorunuyla karşı karşıya olduğunu ortaya koydu.

Raporun hazırlanmasından sorumlu Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, artık hastalık risk faktörlerinin de zengin ülkelerin gelişmekte olan ülkelere ihraç ettikleri arasına, giderek artan bir hızla eklendiğini belirtti.

Tütün kullanımı, sağlıksız beslenme ve hareketsizliğin artık sadece zengin ülkelerin problemi olmadığına dikkat çekildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52